Dinozorlar yok olmasaydı insanlık oluşur muydu?

Dinozorları yok ettiği söylenen göktaşı dünyaya düşmeseydi ve büyük bir yokoluş olmasa idi, insanlık yine oluşabilir miydi? Veya oluşursa evrimini nasıl etkilerdi?

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
26
26 CEVAP

Kritik olan sadece dinozorların yok olması değil, geriye kalan sert tohumlu bitkiler, böcekler ve bunları tüketebilen orta-küçük boy kuşlar ve memeliler. Biraz daha farklı koşullardaki bir çarpışma sonrasında canlıların tamamı da yok olabilirdi veya dinozorlar bu badireyi atlatabilirlerdi. Göktaşı çarpmadan önce de dinozor nüfusunda azalma olduğu iddia ediliyor. Yumurtaların yağmalanması, kabuklarının incelmesi, kuraklık vb. Koşulların üzerine gelen bir felaket söz konusu yani. Dinozorlardan açılan nişler olmadan insanları bırakalım, büyük memelilerin ortaya çıkması bile imkansıza yakındı. Beden boyları memeliler kadar sınırlı olmadığı için devasa cüsselerini doyuran otoburların, bunların avlayan devasa etoburların veya sosyalleşen akıllı avcıların arasında kaynayıp gitmeye mahkumduk.

Kuraklık ve iklimin soğuması sonucu belki devasa türler yok olurdu, ama yerlerini büyük kuşların veya sıcak kanlı dinozorların (velociraptor, troodon, vb.) alması uzun sürmezdi. Yani memelilerin asıl rakibi kuşlar olurdu herhalde.

Evren neden bu kadar sessiz meselesi bununla ilgili olabilir

T