Dokunmatik ekranlar insanların parmaklarının evrimleşmesine neden olur mu?

Lisedeyken bir biyoloji hocam dokunmatik ekranlar sayesinde çocukların baş parmaklarının evrildiğini, daha etkin olduğunu söylemişti.

Bu adaptasyonun sadece 1 nesilde ve doğal seleksiyon olmadan gerçekleşebileceğini düşünmesi, biyoloji öğretmenlerimizin bile biyolojiyi doğru anlamadığını ve türkiyedeki eğitim sorununun sadece sistemle alakalı olmadığını kanıtlıyor. Düşünceniz nedir?

G
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
13
13 CEVAP

1. Evrim genetiktir. 2. Parmağını iyi kullanan insan daha becerikli olup üreme potansiyeli artarsa ve parmak kullanım becerisi seçici olursa o zaman evrimleşme olur. Bu dediğimin olması için gereken süreyse tablet gibi parmak gereken cihazların teknolojide tutunma süresinden kat kat uzun olacaktır. Hemde ayrıca şu an toplumda gördüğümüz bir durum var insanların çocuk sayısı, ve çoğu zaman bu cihazları kullananlardansa kullanmayanlar daha çok çocuk getirir. Örnek toplumda 3den fazla çocuğu olan ailelere bakın. Büyük ihtimal böyle bir evrimleşme olamayacaktır.

M

(Ben bunları söylüyorsam eğitim aldığımdan değil popüler bilim kaynaklarından okuduğum yazıları benimsediğimdendir. Herşeyi eğitim sisteminden devletten beklemeyin. Öğrenmek isteyen bilgiyi dağdan bulur 50 saatte alır. Öğrenmek istemeyene gece gündüz önüne korsun almaz. Bilimsel öğrenimde böyle işler. İlgisi olmayana 50 fakülte okutsan ilgisi olup 1 fakülte okuyan gibi olmaz.)

Muhammed Biz 6 yıl

işte bahsettiğim öğretmen ilgisi olmayanlardan sanırım.

Görkem Kırkpınar 6 yıl