Dünya'nın ağırlığı değiş midir?

Dünyanın yaratıldığındaki tam ağırlığı ile şimdiki ağırlığının aynı olduğunu düşünüyorum fikri olan varmıDünyanın yaratıldığındaki tam ağırlığı ile şimdiki ağırlığının aynı olduğunu düşünüyorum fikri olan varmı
I
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
54
54 CEVAP

Cok cahil kalmisiz millet olarak. Petrolun kullanilmasi vb enerji kullanimi dunyanin hafiflemesine neden olmaz. Sadece bir madde baska bir maddeye donusur. Hicbirsey yakilarak kullanilarak yok edilemez. A maddesi b maddesine donusur sadece. Ayrica dunyadaki suyun kaynagi uzaydan gelen goktaslaridir. Haliyle ilk zamanina gore dunyanin agirligi birhayli artmistir ve halende artmaya devam etmektedir. Siz farketmesenizde hergun toz halinde tonlarca madde dunyaya dusmektedir

B

Sen maddenin enerjiye dönüşmesi kısmını atlamışsın. Sonra enerji her zaman yakılarak elde edilmez. Manyetik enerji, kinetik enerji, radyoaktif enerji vb. Bunlar sürekli bir kütle kaybına sebep olurlar. Eğer madde kütle kaybına sebep olmadan enerjiye dönüşse idi verim 1 oludu ki bu da bildiğimiz ve kullandığımız termodinamik yasalarına aykırı olurdu. Yani buen azından şimdilik mümkün değil.

Erdal Dirlik 6 yıl

Yani atmosferden içeri mi girebiliyor

Ismail Anıl 6 yıl

Manyrtik ve kinetik enerjide nasil bir kutle kaybi oluyor Erdal Dirlik bey. Bir elekttik motorunda mesela kutle kaybimi oluyor. Yada fren yapan bir arabada kutle kaybimi oluyor.

Berkan Tegin 6 yıl

Kabaca düşünürsek, bir enerji üretimi söz konusu ise bu enerji yoktan varolmamıştır. Eğer bir manyetik enerji üretilmişse, onu üreten maddenin, bir kaybı olacağı kesindir. Burada sadece enerjinin enerjiye dönüşmesinde, eğer olay kendiliğindense, yani eğer bir ara madde yardımı ile olmuyorsa madde kaybından söz edemeyiz. Ama enerji maddeden üretilmişse mutlak surette madde kaybı olacaktır. Bu tür olaylarda nadiren yoktan var olmuş bir enerji miktarı quantuma göre var olabilse de bütünü içermediği kabul edilir.

Erdal Dirlik 6 yıl

Fren yapan bir araba örneğini konu ile pek ilişkilendiremedim ama tabi ki fren yapan bir araçda, balatalarda, lastiklerde mekanik aksamda bşr madde kaybı söz konusudur.

Erdal Dirlik 6 yıl

Elektrik motorunda madde kaybı elektriğin üretimi sırasında zaten yaşanmıştır. Ama motorun çalışması sırasında kömürlerde, bakır sargılarda, yataklarda bir madde kaybı az da olsa söz konusudur. Burada göz ardı etmememiz gereken, elektrik motorunda enerji değil, zaten üretilmiş olan bir enerjiden iş üretimi söz konusudur. İş üretimde asıl olarak enerji tüketilir. Madde kaybı da esas olmamakla beraber az da olsa söz konusudur.

Erdal Dirlik 6 yıl

Erdal Dirlik bey biz dunyanin agirligini etkileyecek seylerden bahsederken sizin bahsettiginiz seyler ppm mertebesinde olabilrcek seyler. Tabi bu ppm seviyesindeki kayipta dunya disina cikmadigi surece yine bir kayip sayilmaz. Arabanin fren yapmasida kinetik enerji konusuna girer sanirim.

Berkan Tegin 6 yıl

Ağırlığı olmayan bir şeyin dünya dışına çıkıp çıkmamasının hiç bir önemi olmadığı gibi dünyanın kütle çekim kuvveti kara delikler gibi ürettiği enerjiyi bırakmayacak seviyede değildir. Ayrıca kayıpların miktarını anlık değil de, dünyanın yaşı ve çeşitliliği ile birlikte düşünürseniz ortaya çıkacak büyüklük şaşırtıcı olacaktır.

Erdal Dirlik 6 yıl