Dünya'nın yuvarlak olduğunu kendi imkanlarımızla ispatlayabilir miyiz?

Dünya'nın yuvarlak olduğunu kendi imkanlarımızla ispatlayabilir miyiz ?

Evet, ispatlayabiliriz...

Aşağıda Dünya'nın küremsi şekilde 3 boyutlu bir yuvarlak olduğunu kendi imkanlarınızla ispatlamanın iki farklı yolunu anlatacağım, eğer içimizde hala Dünya'nın düz olduğuna inanan varsa lütfen aşağıda anlattıklarımı denesin ...

1) 50 TL ye güçlü bir lazer ve 5 TL ye de su terazisi alıp göl kenarına gideceksiniz. Ayrıca bir kayık ve kayıkçı ve bir de açıldığında 1 - 2 metre olan üzerinde bazı işaretler bulunan bir karton bulmalısınız... Ve bu kartonu kayığa sabitlemek ve dik tukmak için de en az iki tane tahta gerekli olacak..

En az 6 km menzil olan (yeşil) lazer ile yapacağımız bu deneyde, lazeri bir su terazisi yardımı ile göl kıyısında yatay pozisyonda sabitleyip göle doğru nişan almanız ve lazer ışığını açık bırakmanız gerekecek.(lazeri rahat görebilmek için sabah yada akşam vakti yapmanızı öneririm)

Daha sonra kayığa atlayıp, lazer ışını boyunca kıyıdan uzaklaşmalı ve elinizdeki kartonu kayığa sabitleyip kıyıdan uzaklaştıkça lazer ışığının kartonun neresine denk geldiğimi ölçümlemeniz gerekecek.

Göreceksiniz kıyıdan uzaklaştıkça lazer ışığı yukarıda kalacaktır.. Ki bu da Dünyanın düz değil yuvarlak olduğunun ispatıdır.

2) Lazeri tam yatay konumlandıramadığını düşünenler için çözüm içeriyor ve kısmen daha zahmetsiz.

Bir teleskop veya kaliteli bir dürbün alın.. Başınızı(gözünüzü) deniz hizasına kadar indirip(mümkünse denizin içine kadar girip) karşı kıyıda denize girenleri görmeye çalışın.. Eğer karşı kıyı yeterince uzakta ise (mesela 4km) asla denize girenleri göremeyeceksiniz, çünkü önünüzde ovallikten kaynaklanan ufak bir su tepesi olacak:)

İşte ispat bu kadar basit..

Ben bizzat bu yöntemle Dünyanın yarı çapını bile hesaplayabiliyorum

Not: Dünya geoit'tir.. Ama bunu, her yerde tek tek ölçüm yapmadığınız sürece bu yöntemlerle ispatlayamazsınız.

com-i681xa5s3bze1fnr5rzb.jpg
E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
27
27 CEVAP

Düz dünya görüşü neden ortaya atılmıştır derine indiniz mi hiç ?

I

Valla yıllar yıllar önce ortaya çıkmış sanırım.. En az 50 yıllık bir mazisi var

Enes Esennur 6 yıl

50 yil geriden gidiyosak iyi

Serdar Meraklı 6 yıl

Anlaşılan hiç kimse bu görüşün günümüzde neden ortaya atıldığı hakkında hiç derine inmemis

Ilyas Sarıfakıoğulları 6 yıl

Duz dunya teorısını ortaya atanlar kanıt olarak antartıka ve kutup noktalarında ucus yasagı oldugunu guney kutbundan gecen hıc bır ucak rotası bulunmadıgını oysa orda buyuk bır kıta oldugunu ve dunyanın kutuplarla son bulmadıgını savunuyor. Bir baska iddia da roket denemelerı.. Şahsen bırıleri ya uzay savasları olacak yalanı ıcın buna çanak tutuyor yada buyuk dunya savası ıcın arguman hazırlamak ıcın ortaya attı dıye dusunuyorum.

Murat Vuslat 6 yıl

Google da bir ara araştırdım. Kim ortaya attı ne attı hepsi çıktı ama hiç ilgimi çekmediği için okumadım bile

Enes Esennur 6 yıl

Ama karsı tarfında ne dedıgıne bakmak lazım degıl mı belkı ıkna edecek arguman sunarlar sıze

Murat Vuslat 6 yıl

Yok bakmaya gerek yok benim açımdan bilgimden eminim

Enes Esennur 6 yıl

peki

Murat Vuslat 6 yıl

Enes bey karsı tarafın tezini bilmeden kendımizi anlatmamız biraz zor oluyo

Kenan Yaldiz 6 yıl

Tezlerini bilmiyorum demedim.. Dertlerini okumadım, neden bu saçmalık ortaya atıldı nedeni ilgimi çekmedi dedim.. Ama ortaya attıkları tüm tezleri biliyorum.. Hepsinin cevabı var. Ama dertleri beni ilgilendirmiyor merak etmiyorum şahsen. Belki biri dalga geçiyor bile olabilir. Bu önemli değil bence.. Ben bilimsel kısmına cevap verdim sadece..

Enes Esennur 6 yıl

Ben yanlış anladım

Kenan Yaldiz 6 yıl

Sorma birader, çok komik şeyler var YouTube da felan. Ve buna inanan bir güruh var, akıl almaz bir durum. Hıyar tuz meselesi

Kaya Bks 6 yıl