Eğer biz maymundan geldiysek neden bugünkü maymunlar insan olmuyor?

Eğer biz maymundan geliyorsak bugünkü maymunlar neden insan olmuyor? (ciddi ciddi cevap istiyorum, teşekkür ederim şimdiden)

D
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
95
95 CEVAP

Şimdiki maymunlar niye insan olmuyor düz mantikli sorusuna en basit dilde şöyle diyebilirim dostum:
-Çünkü biz de zaten bir maymun türüyuz. Maymun dedigimiz primat takımı icerisinde yer alıyoruz. Örneğin sempanzeler goriller bonobolar başka bir tür biz de başka bir türüz.
-Çünkü biz maymundan gelmiyoruz, kendimiz de maymun türü olduğumuz gibi bu maymun takımıyla ortak ataya sahibiz. Geçmişe doğru gittiğimizde goruruz ki, bütün türler tek bir atanin basit yapısından kademeli, birikimli bir şekilde milyonlarca yilda dallanip budaklanarak oluşmuştur.
-Çünkü soru yanlıştir. Biz de maymun türü oldugumuza göre neden sempanzeler goriller insan olmuyor diye sorulmali. Nasıl şimdiki limonlar portakal olmuyor, portakallar limon olmuyor ikisi farklı tür olup aynı atadan geliyorsa şimdiki sempanzeler de insan olmuyor.
-Çünkü günümüzdeki sempanzeler bonobolar bizim en yakın kuzenlerimizdir ve bütün bu maymun turleriyle akrabayiz. Geçmişte yaşamış neandertaller homo erectuslar homo habilisler gibi türler de akrabalarimizdir. Neden halan annen, dayin baban olmuyorsa onlar da insan olmuyor.
-Çünkü biz hayvanlar aleminin memeliler sinifinin primatlar takiminin büyük insansilar familyasinin homo cinsinin homo sapiens turuyuz. Var olmuş tek insan türü de biz değiliz. Sempanze populasyonu ve insan populasyonu evrime devam ederken kendi dallarinda evrimleseceklerdir başka bir ture doğru.
-Çünkü modern türler birbirine evrimlesmez. Evrim duz bir cizgide ilerleyerek, bir sempanzenin kısa sürede degiserek mutasyona uğrayarak insana dönüşmesi değildir. Türler değil populasyon evrimlesir evrimin kendi mekanizmalarina tabii olarak.
-Çünkü doğada amaç yoktur. İnsanın da diğer turlerin de evrimi kendi icinde olacaktir ve her tür bir digerinin ara türü konumundadir. O yüzden sempanzelerin insana donusmesi nihai amaç değildir ve evrim insanla son bulmuş da değildir hala devam eder. Milyonlarca yil gerekir farki gormek için.
Bu kadar cevap yeterli olmuştur herhalde.

F