Eşek sütü sabunu faydalı mı?

Eşek sütü sabunu faydalı mı?
Sağlık açısından anne sütüne rakip olarak gösterilen eşek sütü ve ondan yapılan sabun son zamanlarda çok rağbet görüyor. Sağlıklı bir hayatın sırrının eşek sütünde olduğunu söyleyenler bile var. Peki bu sütten yapılan sabun nelere iyi geliyor?

Sağlık
Eşek sütü sabunu faydalı mı?
Eşek sütü kanser, astım bronşit, egzama, sedef gibi hastalıklara karşı yardımcı oluyor, eşek sütünden yapılan sabunlar ise egzama ve sedefe iyi geliyor. Bursa nın Orhaneli ilçesine bağlı Serçeler köyünde yaklaşık 1 sene önce eşek çiftliği açan 47 yaşındaki İlhan Biçer, eşek sütünün faydalarının anlaşılmasıyla talebin arttığını belirterek, “Bu işe babamın kansere yakalanmasının ardından yaptığım araştırmalar neticesinde başladım. Eşek sütünün kansere, astıma, bronşite ve birçok hastalığa iyi geldiğini öğrendim. İtalya’da çok yaygın olarak kullanılıyor. ” dedi.
Eşek sütünü her yaştan insanın günde bir çay bardağı içmesinin faydalı olduğunu ifade eden İlhan Biçer, “Anne sütü alamayan bebeklerden yaşlılara kadar herkes kullanabilir. Gün içinde bir çay bardağı içmek kafi. Küçük Çocuklardan anne sütü içmeyenlere de eşek sütü verilebilir” dedi.
Eşek sütünden sabun da yaptığını anlatan İlhan Biçer, sabunun egzama, sedef gibi cilt hastalıklarının yanı sıra saç dökülmelerine karşı faydalı olduğunu söyledi. Eşek sütü sağlık ve kozmetik sektöründe kullanılıyor.

H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
7
7 CEVAP

Merhaba arkadaşlar, 11 ay önce eşimin 4.kez tekrarlayan bağırsak da ki tümörü ile sizlerden edindiğim çok değerli bilgiler doğrultusunda birlikte mücadelemiz sonucunca korkarak da olsa ameliyata evet dedik. Maalesef mecbur kaldık, çıkar yol bulamadık 87kg. Dan 62kg. Ya düşmüştü ve değerleri günlük yaşamını etkileyecek kadar düşmüştü. Geçen hafta bugün sabah 11 de girip akşam 6 da çıktığı uzun, zor fakat başarılı olduğu söylenen bir ameliyat oldu.(çok şükür Allah'ıma)Sizleri çok yoğun takip ettiğim fakat fiilen katılamadığım bu süreç de ister istemez bu hastalıkla ilgili her sese açık oluyordum. Maalesef bu rahatsızlık o kadar yaygınlaştı ki eşek sütü (ve keçi sütü anne sütüne en yakın besin bağışıklık sistemi üzerinde ki etkikerli )ile ilgili duyumlar ve hatta kullanım sürecinde değerlerde yükselme görüldüğünü dinledim. Tabi ki kullanmadık. Sizlerin bilgilerine önem verdiğim için paylaşıp dinlemek istedim. Şimdiden Teşekkür ederim .

H