Evrenin sonsuzluğu nasıl açıklanabilir?

Evren'in sonsuzluğunu ve sürekli genişlemesini, daha doğrusu sonsuz bir şeyin daha da genişlemesini sade bir dil ve mantıkla açıklayabilecek olan var mı?

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
12
12 CEVAP

Evren herşeyi kapsar. Herşey evrenin içindedir ve evren dışı diye birley sözkonusu değildir. Bu sebeplle evrenin sonu diye bir olgu olamaz zira son olabilmesi başka şeylere ihtiyaç duyulur. Bu sebeple evren sonsuzdur.

Mümkün değil ama diyelimki evrenin " sonuna" ulaştık. " Dışarıya" bir adım attığımzda aslında evrenin dışına çıkmıyoruz, zira sen ben Dünya Güneş, Andromeda hepimiz evrenin parçalarıyız ve sınır dışına yapılan bir adım aslında evrenin genişlemesidir.
Evrenden başka birşey olmadığı için herşey evrendedir.
İster zaman boyutunda isterse mekan boyutunda gidilecek her yol yine evrene çıkacaktır.

Not: Evrenden dışarıya adım atma veya sınırına gelme imkansızdır. Evrendeki her nokta evrenin merkezidir, aynı şekilde evrenin merkezi diye birşey yoktur.

A

Evren dışı bir şey söz konusu değildir demissin evren neyin içerisinde genişliyor

Hajkan Kodaş 6 yıl

Evren dışında birşey yok. Dolayısıyla birşeyin içerisinde genişlemeye ihtiyacı da yok.

Ahmet Başböyük 6 yıl

Henüz bunu cevaplayacak bilgiye sahip olduğumuzu düşünmüyorum. Evrenin bile tamamını gözlemleyemiyor iken evrenin dışında birşey yok demek bilim dışı olur. Kısaca bunu bilemeyiz.

Kaan Hakverir 6 yıl

Evren bütün evrenin içinde ki maddeler genişliyor. Sonsuz olan Evren, ama maddesel olan şeyler sonsuz değil gibi

Bülent Rodi 6 yıl

o zaman paralel evren kavramı nasıl olacak ayrıca bazı bilim adamları evrenin dışına çıkmaya çalışırsak başladığımız yere geri geleceğimizden bahsediyor dünya gibi durmadan ileri gidersen eski yerine gelirsin

İbrahim Acabey 6 yıl

Paralel evrenler yok

Bülent Rodi 6 yıl