Evrim teorisi acaba devletlerin uydurduğu bir şey mi?

İyi geceler değerli grup üyeleri.. Sizinle paylaşmak istediğim, fikrinizi de duymak istediğim herkesin aşağı yukarı bilgi sahibi olduğu Darwin'in evrim teorisi hakkkında ki senaryomu sunmak istiyorum.

Öncelikle Darwin kendi teorisini ortaya attığında kimse kendisine kulak asmamıştır. Teorisi uzun yıllar rafa kaldırılmıştır. Bu konuda hem fikiriz değil mi?

Gel zaman git zaman Dünya'da hâla daha devam eden sömürgecilik düzeni ortaya cikiyor. Gelişmiş ülkeler geri kalmış ülkeleri işgal ediyor, yeraltı zenginliklerini çalmaya başlıyorlar.. Ve Darwin'in unutulan o teorisi değer kazanıyor. Büyük balık küçük balığı yiyor. Çünkü büyük balık hayatta kalmak zorunda ve kolonilerini büyütmesi gerekiyor(.Bknz sanayi devrimi)

Kutsal kitaplarda ki her türlü büyük günah kolayca işleniyor. İnsan hayati değersizleşiyor. Ya yeni dünya düzeninin bize bir oyunuysa bu teori? Ya işlerine geldikleri gibi bu teoriyi kullandılarsa? Ne demek istedigimi umarim anliyorsunuzdur.. Düşünen, sorgulayan yada barışcıl bir insanı savaştıramazsınız. Vahşileştirmeniz gerekir. Darwin'in evrim teoriside Dünya'ya atılan bir kazık olabilir mi? Yanı başımiz olan ulkeler bombalaniyor işgal ediliyor ve bizlere normal geliyor. Tüm Dünya insanlari icin gecerli bu sadece bizim degil.

Düşünen ve sorgulayan biri olarak fikir atıyorum ortaya..

com-jld2bnt3kgxkger6fwbb.jpg
A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
29
29 CEVAP

Savaşlar kutsal kitaplar yüzünden var insanları önce dinle sonra ırklara ayırarak böldüler

S

Savaşların nedenini doğrudan dinlere bağlamak pek doğru olmaz, dinler savaşı kolaylaştırır. Kutsal kitaplar yokken de savaşlar vardı savaşların temel sebebi kontrol altına alma ve varolmanın yönetimi olarak görmekten gelir.

Mustafa TouchMe 6 yıl

Pek öyle olmuyor Hristiyan yahudinin askeri muslumanda kurban edilen hz. İbrahim hikayesindeki 2 koyun gibi duzene bakarsan böyle yürüyor şu anda

Servet Kockan 6 yıl

İbrahim yaklaşık olarakm. Ö. 2000 yıllarında yaşamış kabul edilir, yani son 4000 yıla bakarak bütün savaş tarihini analiz edemeyiz.

Mustafa TouchMe 6 yıl

Ben yaşadığım çağa göre düşündüm eski savaslardada bunun payı olduğunu düşünüyorum ozelliklede günümüzde çok etkili

Servet Kockan 6 yıl

Dinlerin günümüzde de savaşları çıkaranlar için pek anlam ifade etmediğini düşünüyorum. Silah endüstrisinin dini olmaz. İnsanları cepheye sürmenin yollarından sadece bir tanesidir dinler (en güçlü nedenler arasında görürüm) yani sebep olmadan kimse ölmek istemez, işin sonunda kahraman (ideoloji) yahut şehit (din) olmak olunca kan dökmek kolay olur.

Mustafa TouchMe 6 yıl

Çok doğru

Servet Kockan 6 yıl

günümüzdeki savaşlar para için çıkıyor ve paranın dini olmaz Mustafa ağabeye katılıyorum savaşmayı sadece dinlere bağlayamayız Savaşmak canlıların doğasında olan bir şey sadece biz insanlar b***nu çıkardık olayın.

Ali Faruk 6 yıl

Savaşmak hiçbir şeyin doğasında yok din ırk ideolojiler olmasa bu kadar bölünüp bizleri savastiranların kolesi olmucaktık önce dinlere sonra ırklara bölündük ve sürekli bölünüryoruz

Servet Kockan 6 yıl

Şempanze olayı ilginçmiş

Servet Kockan 6 yıl

sadece o yok ki araştırırsanız aslanlar ve sırtlanlar arasında da savaş var. Savaşmanın doğal olduğunun bir diğer kanıtı da erkek aslanların bölge ve dişilerin sahibi olmak için yaptığı savaşlar insanlar ise aç gözlülükten savaşıyorlar. Silah tüccarları sırf daha fazla kazanmak için savaş çıkmasını sağlıyor vs. Ama bu savaşmanın hayvanların doğasında olduğunu değiştirmiyor ne yazık ki. Güçlü olan ve ortama uyum sağlayan hayatta kalır doğanın gerçeği bu. Hayatta kalmak için savaşmak gerekiyorsa savaşırsın içgüdüsel olarak.

Ali Faruk 6 yıl

Bizim yaptığımız katliam ama her hayvanın doğal düşmanı oluyor fakat şempanze olayındaki gibi bişeyi ilk defa okudum araştırmak lazım sebebini

Servet Kockan 6 yıl

Godiyi öldürme şekilleri sanki büyük kinle yapılmış gibi normalde direk öldürmeleri gerekirdi

Servet Kockan 6 yıl

Aklıma geldi

com-zmiap47yyu79wx6zns3a.jpg

Mustafa TouchMe 6 yıl