Evrim teorisi acaba devletlerin uydurduğu bir şey mi?

İyi geceler değerli grup üyeleri.. Sizinle paylaşmak istediğim, fikrinizi de duymak istediğim herkesin aşağı yukarı bilgi sahibi olduğu Darwin'in evrim teorisi hakkkında ki senaryomu sunmak istiyorum.

Öncelikle Darwin kendi teorisini ortaya attığında kimse kendisine kulak asmamıştır. Teorisi uzun yıllar rafa kaldırılmıştır. Bu konuda hem fikiriz değil mi?

Gel zaman git zaman Dünya'da hâla daha devam eden sömürgecilik düzeni ortaya cikiyor. Gelişmiş ülkeler geri kalmış ülkeleri işgal ediyor, yeraltı zenginliklerini çalmaya başlıyorlar.. Ve Darwin'in unutulan o teorisi değer kazanıyor. Büyük balık küçük balığı yiyor. Çünkü büyük balık hayatta kalmak zorunda ve kolonilerini büyütmesi gerekiyor(.Bknz sanayi devrimi)

Kutsal kitaplarda ki her türlü büyük günah kolayca işleniyor. İnsan hayati değersizleşiyor. Ya yeni dünya düzeninin bize bir oyunuysa bu teori? Ya işlerine geldikleri gibi bu teoriyi kullandılarsa? Ne demek istedigimi umarim anliyorsunuzdur.. Düşünen, sorgulayan yada barışcıl bir insanı savaştıramazsınız. Vahşileştirmeniz gerekir. Darwin'in evrim teoriside Dünya'ya atılan bir kazık olabilir mi? Yanı başımiz olan ulkeler bombalaniyor işgal ediliyor ve bizlere normal geliyor. Tüm Dünya insanlari icin gecerli bu sadece bizim degil.

Düşünen ve sorgulayan biri olarak fikir atıyorum ortaya..

com-jld2bnt3kgxkger6fwbb.jpg
A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
29
29 CEVAP

Senin gibi dusunmuyorum demek yerine taslamayi dusunmek cok bilimsel yaklasim olmus dogrusu. Evrimi de Allah yaratmis olamaz mi diye bir dusunce akliniza gelip soramadiginiz gibi saygi duymayi da beceremiyorsunuz. Yaratici adi gectiginde nedense korkuyorsunuz korkunuzun sebebi nedir zaten insanlığıniza yakisir bir sekilde hayatinizi idame ettirmiyorsaniz korkunuzda haklisiniz. Burasi dini tartisma platformu degil demeden once dinle ilgili fikrinizi belirtmeyi ihmal etmiyorsunuz. Sonra sayfadan uzaklastirma tehdidi basliyor. Bilimsel dusuncelerde olasiliklar degerlendirilir. Siz işin icinde din varsa bilim yoktur diyorsunuz. Hayir kardesim oyle olmaz cunku dogrusu bu demediginiz gibi insanlari cahillikle yaftalamayi iyi beceriyorsunuz. Bu arada savasa en yatkin olanlar muhafazakarlardir degil kolay kandirilan insanlardir. Muhafazakar muhafaza eder Saldirana karsilik verir. Kolay kandirilanlar parayla dinle toprakla mevkiyle kandirilanlardir. Musluman bir bilim adaminin fikri once taşlanır ancak gayri muslim birisi tarafindan ortaya atilarak alkislanir iste bu yuzden inancli kimselerin bilimle ugrasmadigi herseyi kabullendigi sanilir. Oysaki bu bilime ve insanliga yapilan haksizliktir.

Y

Değişen dünyada muhafaza etmek (sabit tutmak) ne derece doğrudur?

Mustafa TouchMe 6 yıl

O zaman dislayarak degil ikna ederek duzeltirsin. Buna yanlis derken suclayici tavir takinmazsin dogrusunu anlatırsın.

Yasmin SeCo 6 yıl

En buyuk sorun iletisimsizliktir.

Yasmin SeCo 6 yıl

Sizi rahatsız eden yorum hangisi oldu tam olarak kestiremedim fakat dışlama yahut ötekileştirme tavrı içinde olmak gibi bir niyetim olmadığını bilmenizi isterim, cevap verdiğim arkadaşla iletişim kurduğumuz fikrindeyim öyle olmasa ikna olmazdı diye düşünüyorum. Cevap verilen kişi değil de bir başkası alınıyorsa sizce alınganlık ediyor olamaz mı?

Mustafa TouchMe 6 yıl

Olabilir her ihtimali degerlendirirswk olabilir

Yasmin SeCo 6 yıl

Atahan kardeş mobil bağlandığım için linki açamadım, ne yazıyor orada acaba

Mustafa TouchMe 6 yıl

Bu kadar cumlemin icinde bir tek muhafazakarliga takilmaniz da benim dikkatimi cekti. Butun soylediklerime katiliyorsunuz birtek buna mi katilmiyorsunuz? Yoksa ben mi yanlış anladim?

Yasmin SeCo 6 yıl

Tüm söylediklerinize katıldığımı söylemedim ve katılmıyorum.

Mustafa TouchMe 6 yıl

Yasmin SeCo Hanım, burada inanç tartışmalarının nereye vardığını bildiğimiz için müsade etmiyoruz. İsteyen istediği şeye inanabilir. Öncelikle siz şu saldırgan tutumunuzu bir bağlayın isterseniz. Ben size izah edeyim; İnsan vardır, inancı doğrultusunda "arkadaşlar burada da böyle yazıyor, bu konuyu ben araştırdığımda bu çıkıyor ve bu benim aklıma daha çok yatıyor" dese sorun yok zaten. Bizde efendi efendi açıklamamızı yapar fikir istişaresi yapmış oluruz. Diğer taraftan eğer sizin gibi iletişim kurmak adına; Bu öyle değildir. Öyle olursa dinsizliktir. İnkardır. Aynı şey ikiside olmaz" diye belli belirsiz ve seviyesiz bir yorum yaparsa biz orada müdahele ederiz. Şimdi sizi burada rahatsız eden meseleye gelelim; Platformumuzda zaten inanç-inançsızlık tartışmalarına asla yer vermediğimiz gibi izin de vermiyoruz. Ben arkadaşa yazdım mesela: "Bende müslümanım ama evrime inanıyor ve destekliyorum" yazdım. Burada zaten düşünmesi için ben bir kapı açmama rağmen hala kült bakış açısında ısrar ediyorsa bizde ona müdahele etmek zorundayız. İnsanlar olarak düşündükçe varız. Bu yüzden düşünmek, okumak, araştırmak lazım.

Ulka Süleyman 6 yıl

Tahmin ettim sadece en tahammul edemediginiz sey muhafazakarlik olabilir ve dikkatinizi bu yuzden ilk bu cekmis olabilir mi

Yasmin SeCo 6 yıl

Yazdığım yorumları tekrar okumanızı rica ediyorum, hatta bir üst yorumda savaşları dinlere bağlamak doğru olmaz demiştim. Siz beni bir kampta değerlendiyorsunuz gibi geldi.

Mustafa TouchMe 6 yıl

Yasmin SeCo yazimda muhafazakar örneğini yanlislikla yazdim. Oradan tutarak bu şekilde elestirmeniz bana pek samimi gelmedi..

Atahan Ahmetoğlu 6 yıl

Ben genel olarak fikirlerimi ifade ettim. Bilimden bahsederken inanc yasak kelime olmamali. Cunku amac dini veya inanclari tartismak degil zaten

Yasmin SeCo 6 yıl

com-9u0lkly034udg7mxm9v6.jpg

Mustafa TouchMe 6 yıl

Tekrar okudum siz de okuyun lutfen

com-3nbiv1luqobvyqk6jesf.jpg

Yasmin SeCo 6 yıl

Bunu sizinle tartışabiliriz

Mustafa TouchMe 6 yıl

Kaldı ki fikrin sahibi arkadaşla görüş birliğine vardık ama bunu sizinle tartışmaya açığım. Söylediğim şeyin arkasındayım.

Mustafa TouchMe 6 yıl

Yasmin hanım kişisel olarak inanç meselesinde kimseye karşı tavır almam, yaşadığım toplumun (buna ailem dahil) müslüman olduğunu bilen gören biriyim insanların inancı yahut inançsızlığı ile ilgilenmek yerine bildiklerinin gerçek ya da gerçek dışı olması esastır. Saygılı bir şekilde cevaplar verdigimi düşünüyorum, özür gerektirecek durum olduğu zaman özür dilemekten de imtina etmem sizin alınganlık ettiğinizi düşünüyorum.

Mustafa TouchMe 6 yıl

Hayir ben kisi olarak kimseyi kastetmedim acikcasi. Nedense bilimle din zit olmak zorunda gibi bir tavır var herkeste. Benim dikkat cekmek istedigim asil nokta buydu. Diger fikirlerimi de yoruma eklemek istedigim icin yazdim bir kisiye verilmis bir cevap degildi. Alinacak bir durumum yok zaten muhafazakar biri degilim. Sadece kendi fikrimi belirttim bu da yasak degildir insaallah

Yasmin SeCo 6 yıl

Neden yasak olsun ki fikrinizi ifade etmenizi desteklerim onu kabul etmesemde, din; inancı yani kabulü gerektirir (aklınız bunu kavramaya yetmez kabul etmeniz gerekir minvalinde oldukça argüman barındırır) bilim sorular sorar ve cevapları akılla denetler. Özetle biri aklın üzerine kuruludur diğeri inanç üzerine. Burada çelişki yoktur, çelişki görmüyorum derseniz bu sizin fikriniz olur elbette kimse itiraz edemez. Bir başkası da çelişki vardır diyebilir. Dini tartışmak için uygun bir ortam olmadığı kanaatindeyim ve kişisel olarak da bunu yapmaktan hoşlanmam. Yalnız evrim vardır diyen birisi allah yoktur diyor gibi algılanırsa orada işler karışır çünkü inançlı birey inancının saldırı altında olduğunu düşünerek gardını alıp hareket eder ki bu bir tartışma olmaz.

Mustafa TouchMe 6 yıl

Ok bunu anladim evrime inanan birine dinsiz demelerini dogru bulmuyorum. Ayni sekilde inanci olanlarin korukorune bagli olmasini da dogru bulmuyorum. Insanlar sorup arastirmadan hazira konarsa tabiki kandirilirlar. Nasil ki aya gidildigine dair fotograflari gorunce sorgulamayip hemen inanmiyorsak Yaraticinin var olup olmadigini kitaplarin dogru olup olmadığını da sorgulamaliyiz iste o zaman hayir kitapta evrim yazmiyor ispati da şudur diyebiliriz bn bunu ifade ederken saygisizlik yapmak icin degil birilerinin dusuncelerini gozden gecirmesi icin soyluyorum. Ben de bu sayfaya herkes gibi bilim icin geldim yanlislarim varsa duzeltmeye geldim.

Yasmin SeCo 6 yıl