Evrim teorisini kabul etmeyenler neden etmiyor?

Evrimi kabul etmeyenler (sebepleriyle birlikte) ??

D
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
67
67 CEVAP

Evrim'i sadece insan-maymun ilişkisine sıkıştırmak çok doğru değil.. Burada insan tarihinin 4 Milyon yıla sığdığını söylüyor bilim adamları. Mesela bilim adamlarının Homo Habilis dediği ateşi kontrol etmeyi bilen canlıyı insan kabul edecek miyiz? Homo Eractus'dan geldiği düşünülen Homo Sapiens ve Neandertal'ı akraba kabul edecek miyiz? Neandetrallerla bir genetik bağımız yok derken, %4-5 oranında neandertal geni taşıdığımız ortaya çıktı.. Neandertal'lerin konuşma yeteneği yoktu, bizim var.. Şimdi Neandertaller insan mıydı, değil miydi? Sarı Irkın %6 kadarı Homo Florensis.. Başka bir insan türü diye iddia ediliyor.. Şimdi onları insan sayacak mıyız, saymayacak mıyız?

Human Genome projesi tüm Sapienlerin 70.000 yıl önce Afrika'dan yola çıktığını kanıtladı.. Yok ettiğmiz neandertaller akrabamız mı, değil mi?

Aslan ve Kaplan.. Kaplan yüzmeyi çok seviyor.. Hala yavru veriyor.. Liger(kaslan) denen bu canlının boyu 4 M'ye ulaşıyor.. 4 Milyon yıl önce hepsi aynı canlı.. Hatta ev kedileri de oradan geliyor.. Aynı tür mü, değil mi?

Kurt evcilleştikten sonra küçük mini yığınla köpek türü çıktı.. Bunların farklılaşmasını nasıl açıklayacaksınız?

Yıllardan beridir laboratuarlarda tütün sineklerinin kanatlarını yok ediyorlar, var ediyorlar.. Öğrenciler oynuyor yani..

Her sene grip aşısı oluyoruz.. Niye? Çünkü virüs mutasyona uğruyor.. Yani değişik bir canlı oluyor..

Dini kitapları sadece sözlük anlamıyla alırsanız, bilimsek araştırma durur.. Bu bilimde gelişenlerse bir gün sadece sizi yok edecek biyolojik silahları geliştirebilir, siz de bir şey yapamazsınız..

Dine ve evrime yeni bir bakış açısı gerekiyor..

M

Bravo. Son olarak sarı ırk nedir

Evrihim Başköy 6 yıl

Uzak doğulular için genel tanım.. Uzak doğulular da diyebilirsin, farketmez..

M Selcuk Satu 6 yıl

Onlar farklı tür mü yani

Evrihim Başköy 6 yıl

Evrihim Başköy Genetik farklılık olduüu açık.. Aynı tür.. Ama genetik mutasyonun örnekleri..

M Selcuk Satu 6 yıl

Usta peki zenciler

Evrihim Başköy 6 yıl

Bu tartışmayı daha fazla uzatmanın anlamı yok.. Neye ulaşmak istiyorsun..? Herkes 70.000 yıl önce Afrika'dan yola çıkmışsa, Adem Peygamberin siyah olduğu anlamına gelir.. Mutasyon gerçeği de varki, genler birbirinden farklılaşmış.. 70 Bin yılda..

M Selcuk Satu 6 yıl

Sana muhalefet olmak için yazmıyorum be Vallahi öğrenme amaçlı Abi sizin tahammülünüz niye yok

Evrihim Başköy 6 yıl

habilis erectus neandartel hepsi insan homo cinsinin yani insan cinsinin üyeleri. Köpeklerin türleşmesi insan sayesinde yapay seçilim. Sen galiba tür ile cins taksonomide sıkıntı yaşıyorsun

Orhan Lalezar 6 yıl

Hayır, hayır.!. Kimin hangi türe insan dediğininin hiç bir önemi yok.. Homo Eractus'dan beri hepsine insan diyelim.. Eractus'la Sapiens arasında ciddi bir evrim farkının olduğu açık.. Eractus sadece ayağa kalkmayı beceriyor.. Örneğin Neanderthal'in konuşma yeteneği bile yok, ses telleri buna uygun değil.. Neanderthal ile Sapien'in yavru vermeyeceğine inanılıyordu, şimdi ise tersini iddia edenler var ama Eractus ile yavru verir miydi, sanmam.. Cins İnsan, alt tür sapiens diyebilirsiniz.. Aynı şekilde, pantera ailesinden pek çok büyük kedi vardır.. Ama aralarında ki evrimleşme farkı gözle görülebilir.. Jaguar Amerika'da, Aslan Afrika'da, Kaplan Asya'da aynı kökten gelen Pantera türü büyük kedilerdir.. Ama alt tür olarak baktığınızda artık farklı hayvanlar olduklarını, evrimleştiklerini görürsünüz.. Evrime karşı çıkmanın temel kaynağı olarak dinsel metinler ortaya çıkmaktadır.. Bu karşı çıkış, Sapien dışında hiç bir canlı türünün insan saymamaktadır. Zaten Adem'in ve soyundan gelenlerin tanımına bakınca, konuşan, hatta kardeşlerden biri avcılık-toplayıcılıktan tarıma geçmiştir. Yani dinsel kaynaklar aslında Sapien dışında hiçbirini insan varsaymamaktadır. Oysa tüm insan alt türlerinin varlığını kabul ederseniz, yani, Eractus insan derseniz evrimi kabul etmiş olursunuz.. Homidea ailesini türlerini, yani maymunla ortak atayı bile araştırmaya gerek kalmaz.. Benim dediğim, genetik biliminin gelişebilmesi, ülkenin bu konuda çağı yakalayabilmesi için, ya dinsel metinlerin tekrar değerlendirilmesi, ya da laboratuara giren inançlı bir adamın laboratuar kapsında "Evrim Yoktur." inancını bırakması gerekir..

M Selcuk Satu 6 yıl