Hristiyanlar müslümanların cehennemde yanacağını düşünüyor müslümanlarda onların hangi din doğru?

Müslüman doganlar ne kadar sansliyiz diyor ya hristiyan dogsaydik cehennemde yanacaktik diye. Acaba Hristiyan doganlar da ayni sekilde ne kadar sansliyiz mi diyor sonucta herkes inandigi dinin gercek oldugunu kabul goruyor. Bu durumda "oku" sozu on plana cikmiyor mu? Diyoruz ki Allah oku demis ki dogruyu bulasin muslumanlar nasilsa dogrusu bizim dinimiz diye cogu Kurani okumuyor ama ya hristiyan musevi ve yahudiler ?? Belki okusalar onlar da musluman olacaklar diye dusunuyoruz. Iste tam da bu noktada diger dinler de okusalar Hristiyan olur ve cehennemde yanmazlardi diye dusunuyorlarsa? Bu cikmaz gozuken yoldan nasil cikilir ?

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
27
27 CEVAP

En son ve tahrif edilmeyen kitabın Kuranı Kerim olduğu düşünülüyor. Öbür semavi kitaplar değiştirilip hükmünü yitirdiği için de Kuran gönderilmiş. Müslüman olupta Kuranı okuyan birisi olaraktan ben o ilahi enerjiyi hissedebiliyorum. Tahrif edilen incil ve Tevratta ise insanların değiştirdiği yerlerde bariz sırıtmalar var. Zaten oran olarak bakıldığında da en çok sonradan seçilen din islamdır. İncil okuyup ta hristiyan olan müslümana çok rastlamadım ama Kuran okuyup müslüman olan çok var. Eğer bir dine inanılacaksa o da Kuranın dini islam olmalıdır. Başka bir dinden dünyaya gelmiş olsaydım da geniş bir araştırma yapar islam dinini seçerdim. Yanlış uygulamalar asla doğrunun önünde engel olamaz diye düşünüyorum.

Y

Butun kitaplari bastan sonra mealleriyle okudun mu

Serap Yolveren 6 yıl

Kuranı meali ve incilin mealini okudum. İncilde kadınları küçük düşürücü anlamda ve bazı konularda çelişkili ifadeler olduğunu hatırlıyorum. Zaten hristiyanların çoğu kendi kitaplarını bilmiyorlar. Onların çoğu aşırı seküler bir toplum yapısına sahip. Ayrıca bir kitabın kötü insanların elinde zamanla tahrif olması akla çok yatkın. Çarmıha gerilen bir İsa peygamberden sonra saf bir incile asla inanam deyip akıl etmeliler. Halifeler tarafından korunup çoğaltılmış ve wn küçük bir değişikliğe uğramamış son kitabı daha detaylı araştırmalılar.

Yasar Ersaraç 6 yıl

Onlarin arasinda da cok zeki insanlar var bircok seyde arastirip uretip teknolojiyi gelistirebilecek duzeyde olan bu insanlar neden hala din konusunda bize gore mantikli olan muslumanligi kabul edemiyorlar sence ?

Serap Yolveren 6 yıl

Çünkü tek taraflı düşünüyor. Bizdeki din tek taraflılığı gibi. Onları yanıltan şey zekaları oluyor bir anlamda. Yaratılışı, dinlerin dünya üzerindeki hükmünü ve amacını, kaderi o kadar çok sorguluyorlar ki ya ateist oluyorlar ya da din olgusunu hayatının basit bir köşesine koyuyorlar. Stephen hawking gibi bir deha ateist mesela. Ama çoğu filozofta platon sokrat hegel ateizmin kabul edilemezliğini savunuyor ama sonuçta hepsi zeki insanlar. Bunun zekayla işi yok. İrade meselesi. Eğer ölümden sonra hayata inanıyorsan kendin için doğru dini bulup dengeyi kurup yöneteceksin. Ben de içmimarlık okuyorum ama dindar bir insanım mesela. Ne din teknolojiye engel ne teknoloji dine. Önemli olan dengeyi kurabilmek.

Yasar Ersaraç 6 yıl

Kardeş sen kuran bile okumamissin maide süre sini oku.

Mehmet Kayaoglu 6 yıl

Kuranı okudum ama ezbere bilmiyorum. Aynı zamanda gayet hümanist olduğumu düşünüyorum. Hristiyan ve yahudilerin imtihanı tahrif edilmiş bir dinden dünyaya gelmek. Bunun için yapabileceğim bir şey yok. İslam ve bilimi çok iyi özümsemiş hocalar var bu konuda çok başarılı. Zakir naik gibi. Peygambere inanmayan bir insan imanın şartını ihmal ettiği için bu günahının cezasını çekmeden cennete giremez. Çünkü peygamber Allahın nurunu dünyaya yayan bir elçi. Siz bence olayı biraz yanlis anlamıssınız.

Yasar Ersaraç 6 yıl

Mehmet Kayaoglu bey soylediginiz dogru ancak biryere kadar diye dusunuyorum ben de meal okuyorum maide suresinde inananlar emin olsunlar derken (dogrusunu Allah bilir) son kitaptan once kendilerine indirilen kitaba inanan topluluktan bahsetmiyor mu. Bizim kitabimiz Kurani Kerimden sonra hala Hristiyan musevi yahudi olanlar icin ceza oldugu soylenmek istenmiyor mu sizce de? Bu sebeple soruma gelirsek acaba onlar da onceki kitaba hala inaniyor olduklari icin onu kabul gorup son kitap saniyor olabilirler mi? Kimileri var ki bizim kitabimizin degistirildigini one suruyor? Ben inancim geregi ayette de belirtildigi uzere korunduguna inaniyorum fakat bunun aksini soyleyene eger Kurana inanmiyorsa nasil ispat edebiliriz bunu? Ayeti gostersen inanmayacak bu birileri tarafindan yazilmis diyecek.. E o zaman bu kisi demiyo mudur ben cennete gidecegim cunku dogrusu benim inandigim hatta o dinde dogdugu icin kendini sansli dusunmuyor mudur.. Bu durumda nasil ikna etmeli ?

Serap Yolveren 6 yıl

Yasar Ersaraç sorguladiklari icin ateist oluyorlar demissiniz bircogu. Peki birseyi okurken dusunup kafanizda sorgulamaz misiniz siz? Ornegin meallerde ne demek isteniyor acaba diye okumak gerekir bence cunku her kelimenin yan yana kullanilmasinda farkli anlamlar dogar siz de bilirsiniz belki de. Bu sebeple sorgulamaya bagli oldugunu sanmiyorum. Tek tarafli dusunen insanlar her anlamda tek tarafli dusunur ve gelistiremez uretemez Hawkingi dusunursek bu durumda tek tarafli dusunce de buna cozum gozukmuyor gibi. Baska birsey sanki ?

Serap Yolveren 6 yıl

Çok sorguladıkları için dedim. Çünkü o üst kurguyu beynimiz bir sınırdan sonra algılayamıyor ve kayışlar kopuyor. O zaman bütün insanlar ateist olmalı. Ben de çok sorguladım. Hala cevabını bilmediğim sorular var ataştırdığım. Şunu söylemeliyim ki asla ailemden gördüğüm için müslüman değilim ama hemen bir mealin açıklamasını aklıma uygun bulmadım diye ya da kader kavramını aklıma yatkın bulmadım diye ateist olacak değilim. Bu bahane aramaktan başka bir şey olmaz. Zaten imtihanın zorluğu da bu noktada başlıyor. Diğer dinlerdeki insanlarda kendini şanslı hissetmek yerine biraz düşünmeli bu şekilde o kadar.

Yasar Ersaraç 6 yıl