Hz. Muhammed neden kuranı uydurmuş olabilir?

Merak ettigim bir sey var. Hz muhammet (sav) neden kurani uydursun neden yeni bir din çıkarsın amacı ne neden nesilleri kandırsın. Neden islam yaymak için okadar uğraşsın yakınları hatri sayılır bir güce sahipken mekkenin ileri gelenlerinden olmak varken neden onlara karşı gelsin bunca eziyet ceksin malindan mülkünden olsun. Yanlış bir ideolji üzerinde uğraşsın çevresinde dürüst ve iyi olarak bilinen biri niye bu yanlış üzerinde uğraşsın bunu merak ediyorum.
Not: Müslümanım ve saygı istiyorsaniz saygılı olun.

F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
49
49 CEVAP

yine Ahmet ismi de bir ünvandır.. Aslı ahi met dir. İleride gelecek demek. Ahi ahir ileri sonraki zaman an demek. Arap tarihi hariç o zamanın yaşamış hiç bir medeniyetin de muhammed adında bir peygamberin geldiğinden söz etmez. Hiç bir kaynak ta bulamazsınız. Zaten arap tarihini de muhammed öldükten 150 yıl sonra hadis söylem adı altında iranlı filozoj düşünür tarihçi teberi yazmıştır ..

kuran denilen musafın oluşturulması ise emevi dönemine dayanır.. Kuran vahy denilen derleme olguların arap yarım adası söylemlerinin yazıya dökülmesi ki hadis külliyatı bunun en bariz kanıtıdır.. Araplar yazı dan ziyade söylem ile yaşamayı tercih ederdi.. Ve söylemlerinde genel de söyledikleri şeylerin hatırlanması yada akıl da kalması için doğa da bulunan nesneleri kullanırlardı. Mesela kuran da hiç 'kar, dan ''muz,, dan ve diğer yörelerin iklim ve biyolojik çeşitlerinden söz etmez. Bunun sebebi bulundukları yörelerin nesnel çağrışımları bu nesnel çağrışımlar bir söylemi dinlediğinde yürüme yada deve mesafesi ile günlerce uzak mesafelere giderek tekrar hatırlanmasında çok etkilidir. Yansıma anımsama ile anlatmak istediği şeyi etrafındaki yardımcı şeylerin hatırlatması ile aklına getirirdi. Musaf yada kuran kelimelerinde bu çok bariz şekilde görülür deveye hurmaya keçiye.. Yada sıcağa vurgular her zaman kuranın temelini oluşturur..

E