Hz. Muhammed neden kuranı uydurmuş olabilir?

Merak ettigim bir sey var. Hz muhammet (sav) neden kurani uydursun neden yeni bir din çıkarsın amacı ne neden nesilleri kandırsın. Neden islam yaymak için okadar uğraşsın yakınları hatri sayılır bir güce sahipken mekkenin ileri gelenlerinden olmak varken neden onlara karşı gelsin bunca eziyet ceksin malindan mülkünden olsun. Yanlış bir ideolji üzerinde uğraşsın çevresinde dürüst ve iyi olarak bilinen biri niye bu yanlış üzerinde uğraşsın bunu merak ediyorum.
Not: Müslümanım ve saygı istiyorsaniz saygılı olun.

F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
49
49 CEVAP

semavi din ve onu getirdiği savunulan peygamberlerin yaşadığına dair tarihi hiç bir kanıt yoktur.. İsimleri eylemleri insanlık üzerinde çok etkili olmuştur ama yaşadığı döneme ait kutsal kitaplar hariç hiç bir tarihi belge bulunmuyor. Ne isa ne musa nede yahudilerin bir çok peygamberi nede muhammed tarihi kayıtlar da yaşamı yok

mesela muhammed dönemi diğerlerine göre yakın dönemdir. Ve araplar ticaret ile bir çok medeniyeti ziyaret ederler. Kuranın indiği sayılan 23 yıl boyunca yine araplar bir çok medeniyete ticaret seferleri yaptı.. En yakın pers yine en yakın roma. Burada ki tarihi kayıtlar da arap yarım adasın da bir peygamber çıktığı asla yoktur ..

E