Hz. Muhammed'i sevmeyen ateist var mı?

Dalga geçmiyorum gerçekten soruyorum

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
45
45 CEVAP

Pedofilileri sever misin

E

tabii ki hayır

Aytunc Gorunmezoğlu 6 yıl

Bunu neyden ötürü sordunuz? Hz. Aişeden mi?

Halime Malgil 6 yıl

Ben devrin gerektirdiği gibi yaşadığını ve pedofili Vs olmadığını düşünüyorum. Şimdi siz bununla alakalı kendi güvenilir kaynağınızı sunun diyecem, ben inanmayacağım. Sonra ben sunacağım siz inanmayacaksınız. O devirde yaptıklarına bakılarak gayet insani temel ilkelere öncülük etmiş biri olarak görüyorum. Temizlik Siyahın beyaza, beyazın siyaha üstünlüğü yoktur Eş hakkı ( miyil hakkı) Horoz gibi olmayın ( yatakta ) .... ..... Boş şeylerle uğraşmama

Bekir Güroğlu 6 yıl

Hitler sigarayla savaşmış ve bilimsel gelişmelere ön ayak olmuştur. Bu kafayla hitler de iyiydi. Pedofili, uçkur düşkünü, şizofren, çıkarcı. Ben sevilecek bir yan görmüyorum muhoda

Engin Çatinkaya 6 yıl

HaLime Trgt 9 yaşında değil mi diyeceksin? Bahaneniz nedir? Kadınların yaşı regl döneminden sonra hesaplanır? Filan popüler olandı galiba doğru mudur?

Erkan Asır 6 yıl

HaLime Trgt http://www.islamiarastirmalar.com/upload/pdf/036edbdb22c0215.pdf Buyrun, buradan okuyabilirsiniz. Muhammed aişeyi karısı yaptığında aişe 9 yaşında bir çocuktur.

com-po565p8n3jpi1hb3qkuz.jpg

Erkan Asır 6 yıl

Erkan Asır beyefendi. Yaklaşımınız zaten sizin söyleyeceğiniz hiçbir şeye inanmayacağım imajını verirken size savunma yapmayacağım/ yapamam.

Halime Malgil 6 yıl

HaLime Trgt ben söylemiyorum, lütfen üstteki linke tıklayıp okur musunuz. Benim yazmadığımı göreceksiniz. Kolay gelsin.

Erkan Asır 6 yıl

HaLime Trgt gerçek, sen inansan da inanmasan da gerçektir. Millet 9 yaşındaki kız çocuğuyla evleniyor, savunması size kalıyor veya ayrıca sizleri dinde tutmak için bir sürü kılıf buluyorlar ve siz de okuyup ona inanıyorsunuz. Size daha iyi bir şekilde yaklaşıp istediğim şekilde kandırabilirim. Keşke öyle yapsaydım?

Erkan Asır 6 yıl

Hz. Muhammed, Hz. Aişe ile evlenme hali sıralarında vahyin başlangıcından 10 yıl sonradır. Hz. Aişe vahyin başlangıcından 5 yıl önce doğmuştur bu da yaşının 17 ila 18 arasında olduğunu gösterir. Hz. Aişenin yaşının büyük olduğunu ablası Hz. Esmanın biyografisinden de anlayabilirsiniz bulabilirsem; “Esma yüz yaşındayken, Hicretin 73. Yılında vefat etmiştir. Hicret vaktinde yirmi yedi yaşındaydı. Hz. ayşe ablasından on yaş küçük olduğuna göre, onun da hicrette tam on yedi yaşında olması icap eder. Ayrıca Hz. ayşe, Hz. Peygamber’den önce Cübeyr’le nişanlanmıştı. Demek evlenecek çağda bir kızdı.” (Hatemü’l Enbiya Hz. Muhammed ve Hayatı, Ali Himmet Berki, osman Keskioğlu, s. 210) Dr. Reşit Haylamaz'ın makalesinden de bilgi sahibi olabilirsin, saygılar

Halime Malgil 6 yıl

HaLime Trgt demedim mi demedim mi? De ki demedin Popüler olan yalanlardan atmışsınız, tebrik ederim. Lütfen size attığım http://www.islamiarastirmalar.com/upload/pdf/036edbdb22c0215.pdf şunu okuyun ve öyle karar verin zira kandırılıyorsunuz. Millet küçük çocukla evleniyor açıklaması size kalıyor. Oraya 17-18 değil 27-28 yazsalardı siz yine inanırdınız.

Erkan Asır 6 yıl

Düşünsene Hadisleri redediyorsun ve ayşe'nin 9 yaş evliliği gibi bir sorunun olmayıveriyor, mis gibi di mi? Herkes kör alem sersem di mi?

Erkan Asır 6 yıl

Esma da bu durumda 110-112 yaşında ölmüş, yersen

Engin Çatinkaya 6 yıl

Engin Çatinkaya ben dedim 150-152 aralığında diye.

Erkan Asır 6 yıl

HaLime Trgt Hadisleri/Siyeri red ediyorsun, ve Hasan'ın 200-600 arası evliliği de birden gündemden kalkıveriyor. Ohhh ne rahat di mi?

Erkan Asır 6 yıl

Erkan Asır Gerçek sen inkar etsen de o dur o zaman. Millet diye lafügüzaf yaptığın benim inancım, değerim. Saygılı olun. Bana daha iyi bir şekilde yaklaşsanız kandırmış değil iyi bir tartışmayla bitirmiş olurduk. Kendinizi ne zannediyorsunuz ki kandırabileceğiniz iddiasında bulunuyorsunuz?

Halime Malgil 6 yıl

50 de adet görmeye başlarsa olabilir. O zaman yaşına 1 diyecekler. Zati her bi moku açıklıyorlar ama bu açıklamaların üzerine talak4 ü açıklayamıyorlar.

Engin Çatinkaya 6 yıl

Bi de bu var inancıma saygı duyun; islama inanmayanlar hayvanlar gibi hatta ondan daha aşağılıkdır diyen bi kitaba iman edeceksin sonra da inancıma saygı duyun diyeceksin. Hadi ordan

Engin Çatinkaya 6 yıl

2. Buna rağman bazı müminler bu işten rahatsız olur, kılı-kırk yarar, toplamalar/çıkarmalar yaparlar ve ayşe 17-19 yaşındaydı derler.

Erkan Asır 6 yıl

3. Peki o zmn, Ali'nin Kızı Ümmü Gülsüm, Ömer'le evlendiğinde, onun yaşınında 9 olduğu rivayet edilir. 4. Hatta, Ömer, Ümmü Gülsüm'ün Abasını kaldırıp bakar ve büyüdüğüne kanaat getirdiği, kaynaklarda vardır. Bu olaya ABA oalyı denir.

Erkan Asır 6 yıl

HaLime Trgt 5. Demem o ki; Ey bilimsel müminler! Fazla zorlamayın, bedevi araplarda, küçük çocuklarla evlenmek bir gelenekti. 6. Size de yazık, adamlar çocuklarla evlendi, açıklaması size kaldı.

Erkan Asır 6 yıl

Küçük kızlarla evlenmek bir arap adetidir. Muhammed de bunudevam ettirmiştir. yukarıda da yazıyor zaten. He unutmadan http://www.twitlonger.com/show/n_1sip42h Bak burada yazanlar da ilgi çekicidir. Bakarsın .

Erkan Asır 6 yıl

HaLime Trgt Sizin inancınız, buna hiç kimsenin lafı yok fakat inan doğru inan. Evet 9 yaşında ki çocukla evlendi de gerçeği inkar etme sesimi keseyim ama 9 değil 19'du yok 29'du diye gelirsen olmaz.

Erkan Asır 6 yıl

HaLime Trgt Araplar islamda evlilik yaşını anlatıyorlar, buyurun izleyin. Bir Türk olarak araplardan daha iyi biliyorsunuz öyle mi? 9 değil 17-18 dediğinizi araplar duysa veya okusa kahkaha atarlardı herhalde.

Erkan Asır 6 yıl

Bakın beyefendi, birincisi, ben İslam dinine bodoslama dalmadım. Tamam müslüman bir aileden geliyorum ve gördüklerim ve ne yazık ki 'alışagelmiş, öğrenilmeden' İslami ritüllerin etkisiyle öyle büyüdüm fakat sonrasın da araştırdım ve bilinçli oldum. Ne kadar sizi kandırabiliri deseniz de bildiklerinizin aksini ben de biliyorum ve zamanın da bunun münakaşasını, Mantık derslerin de yaptım. Hz. Aişe'nin yaşı benim güvendiğim ve itibar ettiğim kaynaklar da 17 ila 19dur. Siz aksini düşünüyorsunuz diye onun doğru olacağı zorunluluğu yok. Gönderdiğiniz linke en kısa sürede bakacağım. Bundan önce de yorum yaptım ve gönderecektim ki sayfa yenilendi bu sebepten ötürü öncesinde ne izah ettiğimi net hatırlamıyorum... Aba olayı, Hz. Muhammed ve sahabilerin arasında geçen maneviyat ve fazilet bakımından yüksek mertebede olan bir olaydır. Ya siz o olayın adını yanlış hatırladınız, ya da iki isimde geçen bir konu vs. Hz. Ömer'in Hz. Ümmü gülsüm ile küçükken evlenmesi durumu yaşı kaç bilmiyorum ama doğru. Çünkü Hz. Ali ilk etapta o küçük bir kız der ve verme konusunda çelişkiler yaşar. Bunu inkar etmem, edersem dinimin gerçeğini kendimden saklamak olur ve maneviyatım da çürükler olduğu meydana gelir. Hz. Ömer'in, Hz. Ümmügülsüm ile evlenmesinin sebebi akrabalık bağının Peygambere bağlanılması isteği. Elbisesinin altından bakmış vs olayını bilmiyorum fakat küçük olduğu doğru. Evlendikten sonra bir tepki niteliğinde sahabilerden ilk etapta tebrik almıyor. Bu da sizin söylediğinizin aksine İslamiyette küçük kız çocuklarının evlendirilme adetleri vs durumunu tasdiklemez. Arap savunucusu değilim bu yüzden araplarla ilgili herhangi bir video ya da ona benzer linkler atmayın çünkü benim savunduğum noktanın aksi. Eğer İslamiyet arap gelenekleriyle bir bütün olsaydı Hz. Muhammed, kız çocuklarının diri diri gömülmesi rezaletini devam ettirirdi, ya da kan davasının devamını temenni eder nasihatta bulunurdu. Veda hutbesinde bunun tam tersini görürüz. Yahut Arapların zorunluluk diye çok eşli olmayanları ezdikleri mesele İslamiyette sünnettir. Ve zamanın şartları bakımından (savaş sonrası dul kalan, sefalet içindeki kadınlar vb.) Yapılırdı. Evlendiklerinin çoğu genç ve taze değildi. Bknz; Hz. Muhammed ile evlenen ondan 25- 30 yaş büyük yanlış hatırlamıyorsam Hz. Safiye ya da Hz. Seleme. Hadis olması lazım ama Hz. Muhammed arapları sevin çünkü ben de arabım der. Burada arapların gelenek ve göreneklerini alın denmez ha şimdiki arapları görse yüzlerine tükürür mü orasını bilemem. Bknz; Arakanı duymazdan gelen zengin ahmaklar. Onlar yapıyor açıklaması size düşüyor demek kadar temelsiz bir söz yoktur sanırım. Eğer ben inanıyorsam bunları söylüyorumdur çünkü araştırmışımdır. Çünkü biliyorumdur, çünkü söylemek istiyorumdur? Bu bir Peygamberi, sahabileri temize çekmek operasyonu değil benim için? Bildiklerim değerlerim. İkinci bi sayfa yenileme durumu olmadan cümlemi bitiriyorum saygılar Attıklarınıza bakacağım mutlaka

Halime Malgil 6 yıl