İnsan kolonlanırsa duygu ve düşünceler aynı mı olur?

MERHABA ARKADAŞLAR

insan kopyalanırsa (ki kopyalanmış 3 insan mevcut)

kabul edilen ruh kavramına ne olacak

kopya insan yeni bir ruhmu yoksa eskisinin aynısımı

kimin ruhu hesap vercek?

Duygu ve düşünceler aynı mı olacak?

kopyalanan insan günahsızmı olacak? Yoksa eskisinin günahlarınımı yuklenecek. Bu tam bir çıkmaz

inanç sistemlerinin çöktüğü en büyük kanıttır bana göre

bir ruhun varlığına inanmıyorum. Bu soruyu dindarlara soruyorum aslında

B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
33
33 CEVAP

Ruh dediğimiz şeyin somut bir kanıtı yok öncelikle ama ruh kavramını insanlığın kendi benliği olarak ele alırsak iki canlı da kopyalandığından itibaren farklı benliklere sahip olacak. Aslında farketmediğimiz şey ikiz bireylerin aslında erken safhada birbirinin klonu olması. Eğer ikiz bireyler 15 yaşında hücresel bölünme gerçekleştirseydi ki imkansız bir şey, aynı sonucu elde edecektik, yani ikiz bireylerin ruhları nasıl ise klonların da keza böyle olacaktır.

Eğer %100 aynı bir kopyalama gerçekleşirse, o kişilerin tecrübeleri aynı olsa da kopyalanma işleminden sonra hareketleri farklılık gösterecektir çünkü beyin kopyalandığının farkındadır ve kendinin kopya olmadığını da biliyordur bu da kopyasına dair bir fikir kazandırır, fakat kopya olan ise öğrenmediği sürece bunun farkında olmayacaktır, zaten öğrendiği an asıl olan kendisine karşı bir düşünce kazanacaktır. Ki öğrenmese dahi bir sonraki hareketi bulunduğu çevreye (insanlar dahil) ve tecrübelerine göre olacağı için her iki insan da farklı olmuş olur.

İslami açıdan düşünürsek, klon bireyler asıllarından farklı bir benliğe sahip olacağı için klon da hesap vermek zorundadır. Çünkü klonlandıktan sonra ki davranışları kendisini ilgilendirir, asılından farklı hareket edecektir.

Duygu ve düşünceler, klon olan birey düşünmeye başladığı andan itibaren farklılık gösterecektir.

Kopyalanan insan bence günahsız olacaktır çünkü klon olan birey aslının yaptığı İslamiyete göre günah kabul eden şeyleri yapmadı. Ama İslamiyet oluştuğu dönem itibariyle klonlama gibi bir şey olmadığı için bunu hesaba katmamış, insanoğlu kendini, dünyayı, evreni keşfettikçe eski inandıklarını birbir çürütecek. Bu yüzden bu konuya İslamı açıdan bakmak yersiz diye düşünüyorum.

Mantık açısından bana göre sorularının cevabını vermeye çalıştım, farklı düşünen yazabilir.

E