İnsanların ateist olmasına ne sebep oluyor?

com-7jbtqqtk07nl9cgselnd.jpg
İnsanların ateist olmasına ne sebep oluyor?
G
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
43
43 CEVAP

Hala araştırma aşamasındayım ama beni sorgulamaya iten şey

com-cd0u7e6va26ah5haohcv.jpg

O

kardeş buradaki anlam çok derin. İstersen sana anlatırım

Metehan Kenaroglu 6 yıl

Anlat dinlerim

Oğuzhan Sumeyye 6 yıl

tamam. Olaya ve cümlelere asla yüzeysel bakmamak lazım. İlk kuralımız bu. Türkçe dersindeki paragraf soruları gibi değil bunlar. Bana güven çünkü ben de aynı sebeplerden ateist oldum fakat kimse bana anlatmadan buradaki anlamları tek tek çıkardım ve tekrar çok şükür iman ettim.

Metehan Kenaroglu 6 yıl

Dinliyorum

Oğuzhan Sumeyye 6 yıl

ateist olduğum zaman allah başıma öyle olaylar gönderdi ki, meğer hepsi benim içinmiş. Sana ne kötülük gelirse bil ki "o" yollamıştır. Neden yolluyor kötülüğü? Çünkü senin ibret almanı bekliyor. Bunun altın değerinde bir şey olduğunu kavramak gerek önce. Çünkü o kötülük karşısında nasıl davranırsan davran, insan acı çektiği için olgunlaşıyor. Düşün ki suda yüzmeyi öğreniyorsun fakat hiç dalga yok. Sen bir gün denize düştüğünde deniz dalgalı olmayacak. O, seni azgın dalgalara hazırlamak istiyor. Sana kötülük geliyor çünkü seni muhafaza etmek istiyor. Allah benim de kalbimi kulaklarımı mühürledi zamanında. Ve bunun bir nimet olduğunu ancak şimdi görebiliyorum. O zamanlarda öylr bir perde vardı ki gözümde, beni azap ile korkutsan bile iman etmezdim. Eğer sen bu perdeleri kaldırmayı başarırsan azaptan kurtulacaksın. O perdeler senin için var. Ağaç yaş iken eğilir, seni de yaş iken eğitmek için var o perdeler. ve şemsi tebrizi der ki, cenneti ve cehennemi çok uzaklarda arama, ikisi de şu anda buradalar. çünkü o adam gerçek islam alimi. Kuranı yüzeysel okumayan nadir insanlardan. Kuranda çok derin anlamlar var. Ki ben de şems gibi düşünüyorum. Cenneti ve cehennemin öldükten sonra olup olmadığını bilemeyiz. Fakat adım gibi eminim ki imansız hareket eden insan zaten cezasını kat kat bu dünyada alıyor.

Metehan Kenaroglu 6 yıl

azap dendi mi illa öldükten sonraki azap gelmesin aklına

Metehan Kenaroglu 6 yıl

Metehan Kenaroglu. ALLAH AKILLARINI KULLANMAYANLARIN üzerlerine pislik yağdırır. Yunus Suresi 100

Fatih Aysoy 6 yıl

Ben kuranı çok okuduğum için ateist oldum.(aziz nesin)

Kıral Başdaş 6 yıl

metehan bu dünyada adalet yok kardeşim. Bizi fetocu diye görevden alıyorlar alakamız olmadığı halde itibarımız sarsılıyor millet bize vatan haini gibi bakıyor sonra adalet diyorsun sikeyim öyle adaleti

Oğuzhan Sumeyye 6 yıl