Kara enerji, Kara madde ve Madde Nedir?

Karaenerji, Karamadde ve Madde Nedir?

Karaenerji; Evrenin hızlanarak genişlemesine neden olan kaynağını henüz bilmediğimiz bir enerjidir. Evrenin yaklaşık % 76'sını oluşturur.

Karamadde; Galaksilerin beklediğimizden daha hızlı dönmesine neden olan ve galaksileri çimento gibi birbirine bağlayan kaynağını henüz tanımlayamadığımız bir maddedir. Evrenin yaklaşık % 20'sini oluşturur.

Geriye kalan her şey, evrendeki yıldızları galaksileri gezegenleri... Ve vücudumuzdaki atomları meydana getiren tanımlayabildiğimiz maddeyi oluşturur. Yaklaşık Evrenin %4'ü kadardır.

Görselde bunlar belirtilmiştir.

com-28m0tirg4jawmqennjnh.jpg
A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
12
12 CEVAP

Bir de sorum var Solucan deliklerinin kullanımı konusunda düşünceleriniz neler? Uzay ın bükülmesi sizce mümkün mü?

Y

Solucandelikleri henüz kanıtlanmamıştır. Kanıtlanırsa kullanabiliriz. Uzay-zaman düzlemi zaten bükülüyor. Einstein'in genel görelilik kuramında karşımıza çıkıyor uzay-zamanın bükülmesi. Kütle uzay-zamanı büküyor. Kütlesi ne kadar büyükse bükülme de o kadar büyük. Mesela bizim kütlemiz bile bir bükülme yaratıyor fakat o kadar ama o kadar küçük ki yok bile diyebiliriz. Güneş'in kütlesinin yanında bizim kütlenin büküşü hiç kalıyor. Güneş'in kütlesi büyük bir bükme yarattığı için Dünya Güneş'in yörüngesinde ve etrafında dönüyor. Kütlesi küçük cisimler daima büyük cisimlerin yörüngesinde. Güneş de galaksi merkezindeki devasa karadeliğin yörüngesinde.

Kaan Güleryüz 5 yıl

Tam anlatamadım kendimi aslında evren in bir köşesinden diğer köşesine bükülmeyi soruyorum yani evreni bir a4 kağıdı gibi düşünürsek bu kağıdı iki köşesinden büküp birleştirmek gibi düşünelim

Yunus Kocaeren 5 yıl

Görelilik kuralında öyle bir bükülme olabilme ihtimali de olabilir fakat henüz öyle bir bulgu yok. Solucandelikleri var şimdilik iki uca kısa yol geçiş olarak.

Kaan Güleryüz 5 yıl