Kilo verdikten sonra tekrar kilo alma durumu?

Arkadaşlar bundan yaklaşık 4-5 sene önce 110 kilo civarlarındaydım. Çok azim ettim, kendimi sıktım, deli gibi diyet yaptım spor yaptım ve en son 63 kiloyu kadar gördüm.

Sonradan bi ara diyeti ve sporu bıraktım ve 2 senede kaybettiğim kiloları tamamen geri aldım. Şu an da 105-110 kilo civarlarındayım.

Sizden yardım almak istediğim konu şu. Yeniden nasıl kilo vereceğimi neler yapacağımı biliyorum. Ama bunları yapmak için gerekli motivasyona sahip değilim. Eski fotoğraflarıma, kıyafetlerime baktım kendimi her şekilde motive etmeye çalıştım ama yapamıyorum. Çünkü zamanında bu kilo verme sürecinde çok zorluklar çektim, beni çok zorladı özellikle de mental açıdan. Ve ben bu konuyu kafama çok taktığım için kendimi çok sıkmıştım. (Mesela bir örnek: Yemek 15.00 da yenilecekse 15.00 olmalıydı illaki. 15.05 de hazır olduğu zamanlarda evde kavga çıkarıyordum). Ve spor yapmayı seven bir tip değildim kendimi zorlaya zorlaya deli gibi 1 saat durmadan koşuyordum( sonradan bunun zararlı olduğunu öğrendim)

Zaten diyeti bırakıp kilo almama da bunlar sebep oldu. 1-2 hafta diyet yapabilecek, spor yapabilecek durumda değildim ve sonradan "lan oğlum insanın istediği şeyleri yiyebilmesi ne kadar güzelmiş" diyerek herşeyi salıverdim ve sonuç bu.

Ne yapmam lazım lütfen yardım edin kime nereye nasıl danışacağımı bilmiyorum bir tek burası geldi aklıma. admin lütfen gönderim silinmesin. Hepinize şimdiden teşekkürler

T
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
82
82 CEVAP

Arkadaşlar yardım istediğim konu kiloyu nasıl verebilirimden çok kendimi nasıl motive edebilirim? Kendimce aklıma gelen her yolu denedim ama başarılı olamadım. Belki sizin motivasyon kaynağınız bana yardımcı olabilir siz farklı bir yol izlemişsinizdir , belki de bu işin özel bir tekniği vardır ne bileyim akıl akıldan üstündür. Asıl öğrenmek istediğim konu bu

T

tugrul bunu psikiyatristime ozellikle sordum bana bunun yolu yok dedi. istek olmadan yapilan sporda yarim kalir diyerek iyice baltaladi beni.

Nazar Hjlal 3 yıl

Ama bak su var birinden hoslanirsin sirf onun icin zayiflama aski yeniden dogar icinde.

Nazar Hjlal 3 yıl

Ben de sırf bu konuyla ilgilenen bi psikolog buldum ama kadından randevu alamıyorum.. O yüzden başkasına gitcem Nazarcım.. Denemek lazım.

Deniz Yiğitbaşı 3 yıl

Hocam işte zamanında bu isteği bi şekilde kendime tetikledim ama artık tetikleyemiyorum o konuda yardım alabilirim belki diye açtık postu. Hoşlanılan kız falan boş iş bence geçen sene denedim olmadı zamanında nasıl yapmışım bu işi halen aklım hayalim almıyor

Tuğrul Odabaşoğlu 3 yıl

Tuğrul Odabaşoğlu aynen ben de eskiden kalori hesabı yapardim hatta 500den fazla almazdim takintili hale getirmistim simdi foss

Buse Soyarslan 3 yıl

Sizleri nasil motive edeceğimi biliyorum sanırım

Hilal Hamamioğlu 3 yıl

Çok makbule geçer hocam

Tuğrul Odabaşoğlu 3 yıl

Ben de merakla bekliyorum. Acayip motivasyon sorunu yasiyorum

Sinem Yildizan 3 yıl

Hocam nedir bu yöntem uyumam lazım normalde yarın yola çıkıcam ama meraktan uyuyamadım

Tuğrul Odabaşoğlu 3 yıl

Öncelikle bildiklerinizi unutun ve vücudunuzu rahat bırakın. Ayda 3 kilonun üzerinde kilo vermeyi unutun. Ne kadar sıkı diyet ve spor yaparsanız psikolojik direnciniz o kadar kırılır ve bir yerden sonra pes edersiniz. İnsan psikolojisi mutlu olmaya programlanmıs çünkü. Yemeyi çok mu seviyorsunuz o zaman yiyin bol bol. İnsülin direnci oluşturan besinlerden uzak durun. Belki haftada bir kez tuketebilirsiniz. Ve günde sadece bir saat kendi temponuzda yürüyüş yapın.

Hilal Hamamioğlu 3 yıl

İnsülin direnci oluşturan besinler: Unlu tüm gıdalar, pirinç, patates,şeker... Gerisi serbest komplike diyetleri ve spor salonlarını bırakın. Vücudunuzu rahat bırakın yahu. İnşaat işçileri bile daha az efor sarfediyor şu sıkı diyet yapanlardan. Daha ayrıntılı bilgi için mesaj atabilirsiniz.

Hilal Hamamioğlu 3 yıl

Demo sürümünü kullandiniz, lütfen tam sürümünü satın alın gibi olmuş Hilal Hamamioğlu

Abdullah Erişkin 3 yıl

Ahhaa hakkaten öyle olmuş

Hilal Hamamioğlu 3 yıl