Kilo verdikten sonra tekrar kilo alma durumu?

Arkadaşlar bundan yaklaşık 4-5 sene önce 110 kilo civarlarındaydım. Çok azim ettim, kendimi sıktım, deli gibi diyet yaptım spor yaptım ve en son 63 kiloyu kadar gördüm.

Sonradan bi ara diyeti ve sporu bıraktım ve 2 senede kaybettiğim kiloları tamamen geri aldım. Şu an da 105-110 kilo civarlarındayım.

Sizden yardım almak istediğim konu şu. Yeniden nasıl kilo vereceğimi neler yapacağımı biliyorum. Ama bunları yapmak için gerekli motivasyona sahip değilim. Eski fotoğraflarıma, kıyafetlerime baktım kendimi her şekilde motive etmeye çalıştım ama yapamıyorum. Çünkü zamanında bu kilo verme sürecinde çok zorluklar çektim, beni çok zorladı özellikle de mental açıdan. Ve ben bu konuyu kafama çok taktığım için kendimi çok sıkmıştım. (Mesela bir örnek: Yemek 15.00 da yenilecekse 15.00 olmalıydı illaki. 15.05 de hazır olduğu zamanlarda evde kavga çıkarıyordum). Ve spor yapmayı seven bir tip değildim kendimi zorlaya zorlaya deli gibi 1 saat durmadan koşuyordum( sonradan bunun zararlı olduğunu öğrendim)

Zaten diyeti bırakıp kilo almama da bunlar sebep oldu. 1-2 hafta diyet yapabilecek, spor yapabilecek durumda değildim ve sonradan "lan oğlum insanın istediği şeyleri yiyebilmesi ne kadar güzelmiş" diyerek herşeyi salıverdim ve sonuç bu.

Ne yapmam lazım lütfen yardım edin kime nereye nasıl danışacağımı bilmiyorum bir tek burası geldi aklıma. admin lütfen gönderim silinmesin. Hepinize şimdiden teşekkürler

T
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
82
82 CEVAP

135 kilo bir insanı 65 kilo ya getirmişliğim var. Ama öyle birden değil uzun vadede sağlıklı ve korumalı. Tavsiyeler verilir.

G

tavsiye istiyorum mumkunse hocam

OzLm Aydaş 3 yıl

tavsiyeyi burdan vereyim. Saklımız gizlimiz olmasın.

Gözen Aydinli 3 yıl

Sizr nasil uygunsa benim icin skinti yok

OzLm Aydaş 3 yıl

öncelikle bir sağlık kuruluşuna git güzel kardeşim orda sana vücut yağ analizini yapsınlar varsa şeker, tansiyon,hiper tansiyon, şeker vs.. Tektikleri yapsınlar. Sonra 5 sabah erken saatte kalkar kalkmaz yataktan hızlı bir şekilde değilde normal sakin bir şekilde kalk 15 sn dinlenik nabzını tut bir kağıda yaz. Bu senin cardio vasküler sistemde koşubandında, synchroda, bisiklette yağ yakım nabız aralığını çıkarmaya yarıyacak çünkü kalbin bizim için çok önemli. Vücut analizide hangi bölgende ne olduğunu bilip amacımıza şekil versin diye istiyoruz. Sonrasında ailende kalp, şeker, tansiyon, hipoglisami, hipertansiyon varmı. Varsa bunlarıda göz önünde bulunarak beslenme programı yazıyoruz. Antrenman programında da bel fıtığı, boyun fıtığı, skolyoz (varsa hangi cins kaç derece),lordoz,kifoz programda da bunlar varsa onları zorlamadan ve iyileştirme bazında bir hareketler listesi çıkarıyoruz.

Gözen Aydinli 3 yıl

sen bana tam detaylı gelki amaç kontrollü ve sağlıklı bir şekilde yürüsün aksi halde herkes beslenme yazar ama kişiye özel olmaz. Senin günlük ihtiyacın standart değildir. Sporla ayrı sporsuz ayrı kafadan birşey verilmez. İşte burda uzmanlık devreye giriyor. Varsa vaktin yine spora yazıl yazıldığın yerden beni eğitmeninle konuştur onuda ez meden kontrol lü bir çalışma yapalım kardeşim. Uygun görürsen

Gözen Aydinli 3 yıl

İletişimde olalım mi uzman görüşüne ihtiyacım var Gözen Aydinli

Esin Çağlar 3 yıl

ne zaman isterseniz. Yardımcı olurum.

Gözen Aydinli 3 yıl

Ist. Da neredesiniz

Esin Çağlar 3 yıl

anadolu yakasındayım. Ama avrupa yakasınada bilgi paylaşımı lçin gelebilirim.

Gözen Aydinli 3 yıl

Anladim uzak baya avcilardayim ben msj atiyorum yinede

Esin Çağlar 3 yıl

tabiki

Gözen Aydinli 3 yıl