Kiraz Çekirdeği Yutmak..!!
Kiraz çekirdeği yutmak; Kiraz hiç şüphesiz çoğu insanın severek yediği bir meyvedir. Kirazı yiyoruz fakat tabakta kalan çekirdekleri de hiç şüphesiz çöpe gidiyordur. Size şimdi ülkemizde genç bir girişimcinin meyve suyu fabrikalarından kiraz çekirdeklerini toplayarak kısa bir sürede şirket kurduğunu ve yurt dışına ihracata başladığını söylesem. Bu haberi okuyup kiraz çekirdeğinin faydaları ile bir makale yazmayı ve sizlerle paylaşmaya karar verdim. Kiraz çekirdeği çok ilginç özelliklere sahip mikro dalga fırınlarda veyahut normal pişirim yaptığımız fırında ısıtıldığı takdirde ısıyı içine hapsediyor ve 4 saat boyunca sıcaklığını kaybetmiyor. Bu özelliğinden dolayı sıcak su torbalarına alternatif olarak ısı yastıkları yapılmakta ve romatizma ağrıları, karın ağrıları, adet dönemi sancıları ve benzeri ağrılarda kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra kötü plastik kokusu ve sıcak suyla haşlanma riskine girmeden güvenli ısınma sağlamaktadır.
Kiraz çekirdeğinin bir diğer kullanım alanı ise dahili olarak çekirdek suyunun içilmesi. Kiraz çekirdekleri ezilmek sureti ile kaynatılıp süzülüp içildiğinde idrar söktürücü olarak kullanılıyor. Eğer böbrek taşı sorununuz varsa denemenizde fayda var.
Kiraz çekirdeğinin doğrudan yutulması bazı bilimsel araştırmalarında ortaya koyduğu üzere yağları erittiğini gözler önüne koymuştur. özellikle karın bölgesindeki yağları eritme açısından çok başarılı bir doğal ilaçtır. Düzenli olarak kiraz çekirdeği yutmak yağlarınızı eritmenizde önnemli rol oynamaktadır.
Kiraz Çekirdeği Yutmak
Alzheimer hastalığına yakalanma riskini gözle görülür derecede azaltmaktadır. Kiraz çekirdeğinin antioksidanlar açısından zengin olması vücudumuzdaki bütün organların sağlıklı kalmasına etki eder ve böylelikle yaşlanmanın yol açtığı alzheimer hastalığına yakalanma riskini ortadan kaldırır. Bunun yanı sıra kiraz çekirdeği cilt sağlığınıza da faydalıdır. Kiraz çekirdeğinin içerisindeki yüksek antioksidan sayesinde yaşlanmayı yavaşlattığı Micheagan Üniversitesi bilim adamları tarafından kanıtlanmıştır. Kiraz çekirdeği kas ağrılarınızı azaltmada da yardımcı olmaktadır. Bir fincan kiraz çekirdeği suyu kas inflamasyonunu vede kas ağrılarını azaltır. Maraton koşucularının yarıştan yedi gün öncesinden başlamak suretiyle kiraz çekirdeği suyu ve kiraz suyu içtikleri bilinmektedir. Kiraz çekirdeğinin sağlık açısından ne faydaları olduğu daha tam olarak bilinmemektedir.
Son olarak kiraz çekirdeğinin bilinen faydalarını maddeler halinde şu şekilde sıralayabiliriz.
kiraz çekirdeği yağı A vitamini çok zengin olduğundan dolayı cilt bakımında kullanılmaktadır.
Kiraz çekirdeği yağı, cildi parlatır ve yumuşak bir görünüme kazandırır.
Hassas ve kuru ciltler için faydalıdır.
İçeriğindeki antioksidanlar sayesinde cilt temizleyici özelliği bulunmaktadır.
içeriğindeki oleik asit sayesinde saç sağlığınızı korumada yardımcı olur.
Saçlarınızdaki kepeklenmeyi, derinizdeki dökülmeyi engeller.
Meyve çekirdekleri genel olarak ağır metal barındırabilir bu yüzden itibar etmemek lazım çekirdek ile ilgili haberlere. Bana soruyor iseniz ben mantıklı bulmuyorum kirazın sapıda idrar söktürücü. Üretim aşamasında kullanılan kimyasallar çekirdekler de depolanıyor. Doğal yada sertifikalı ürün olarak bakalım diyeceğim oda sertifikalı ürünler ile ilgili sertifikaların para ile mi satıldığı gerçek mi olduğu da ayrı bir mevzu o yüzden alternatif çözüm önerileri takip etmeniz daha doğru olacaktır ...
Bende faydalı diye hep yutarım
Benim yegenim kayisi cekirdeginden zehirlendi hamdolsun mudahale edildi 24 saat musahade altinda tutuldu.. Cocuk da zehirlenmr anormal sekildr aglayarak tezahur etti. Ustelik coknda yememisti ama iceriginde bol miktarda siyanurdu yanlis hatrlamiyorsam ondann varmis bazi bunyeler kaldiramayabilirmis.. O zaman arastirdigimizda kiraz cekirdeginin de masum olmadigini ogrenmistik.. Peki zeytin ve hurma cekirdegi hakkinda saglam bi bilgi varmi cocuklara yuttururm hep zeytininkini ozellikle?
Mine Baynurlar doğal olduğundan emin olmak lazım... Şimdi küçük bir bagimiz var araştırdıkça neler çıkıyor... Adamlar yaoragindaki böcekler içi. Kimyasal çiçekler dökülmesin diye ilaç.... Meyveler kurtlanmasin diye ilaç.. Yada tarlada otlar bitmesin diye ilaçlama yapıyorlar. Ve okadar kotukiicerigi...... süleyman bey bunları bildiği için yenemsini zararlı olduğunu söylüyor.