Kuantum fiziğinde parçacıklar gözleme göre hareket ediyorsa dünyada biz var olduğumuz sürece var olmuyor mu?

Kuantuma göre atom altı parçacık bizim bakıp bakmadığımiza göre hareket ediyor diye biliyorum. Bu durumda dış dünya biz var olduğunu düşündüğümüz sürece var demek mi oluyor?

O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
28
28 CEVAP

Şimdi aslinda hata şurda tümden gelim yaptiğin için sen oyle goruyorsun oğuzhan ama işin şu boyutundan bakman lazim biz bu evrende evrildiğimiz için bu evrenin fizik kurallari doğrultusunda yaşamamiz çok normal şoyle birşey var aslinda kaba tabirle atomlarin buyuk çoğunluğu boşluk ama biz bu boşluklari algilamiyoruz o zaman sanal bir dunyada yaşiyoruz diyebilirsin peki niye biz bu yapilari nasil tumuyge gorebiliyoruz yada algiliyoruz bunlarin herbiri fizik kurallari doğrultusunda mumkun oluyor gormek hissetmek bunlarin herbiri diş uyaranlara (işik cisim) karsi vucudumuzda oluşan impulslarin beynimizin ilgili alaninda oluşturduğu bizim goruntu yada his dediğimiz birşey aslinda gormek beynimizde oluşan bir imaj

U

Yani bizim içinde bulunduğumuz ortamı algılarken zihnimizde oluşan imaj, bizim bu evrende evrilmemiz sonucu mu? Eğer öyleyse kendi algı ve yanılsamalarımızı, açıklığımızı bularak ilerleriz değil mi? Bu bir metod olabilir???

Eda Karslioglu 6 yıl

Demek istediğinizi tam olarak anlayamadım açıklığımızı bulmaktan kastiniz nedir

Ulaş Zonturoğlu 6 yıl