Kuran neden 23 yılda indirilmiştir?

Kuran neden 23 yılda parça parça indirildi Muhammed'e ?
Allah'ın aklına ne diyeceği birden gelmemiş mi ?
Sonuçta olacak olayların ve olmuş olayların hepsini bilmiyor mu Allah .
Kuranın neden 23 yılda indiğinin mantıklı bir açıklamasını yapacak var mı ?

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
24
24 CEVAP

Eger kuran birlen indirilseydi insanlar kuranı kafalarına göre yorumlardı cunku kuran surelerinin her biri bir olay uzerine indirildi böylelikle kuranı o olay cercevesinde yorumlamamıza yardım ederek kuranın vermek istedigi mesajın yanlıs anlasilması önlenmis oldu umarım yardimci olmusumdur

E

Malesef yorumlayanlar var

Eray Toğluk 5 yıl

olaylar evrensel degil verilmek istenen mesaj evrensel

Eray Toğluk 5 yıl

Yukarda evrendeki hassas ayarlarla ilgili bir gonderi paylastim ona bi bakar mısın dusunceni merak ediyorun

Eray Toğluk 5 yıl

Zaten cagımızın en buyuk sorunuda bu kuranı kerimin anlatım gücunü meallere parantez icine indirgiyoruz bizim ondaki anlatım gucunu gormemizi engelliyor hatta osmanlı zamanında hristiyan bir casus arapca ogrendikten sonra kuran hakkında soyle bir yorum yapıyor kuran hem incilden hemde tevrattan daha guzep daha akıcı bir kitap !!!

Eray Toğluk 5 yıl

Bilge Su Kök hayır gönderi

Eray Toğluk 5 yıl

Dini gorusun ne

Eray Toğluk 5 yıl

"Hani hem Allah’ın nimet ve ihsanına, hem de senin iyiliğine nail olmuş olup da hanımını boşamaya karar vermiş olarak sana danışmaya gelmiş olan kişiye sen: “Eşini yanında tut Allah’tan kork!” demiştin. Allah’ın açığa çıkaracağı bir durumu içinde saklamıştın, çünkü insanlardan çekinmiştin. Halbuki asıl Allah’tan çekinmen gerekirdi. Neticede, Zeyd eşini boşayıp onunla ilişkisini kestikten sonra, Biz onu sana nikâhladık ki, bundan böyle evlatlıkları, eşleriyle ilişkilerini kestikleri, onları boşadıkları zaman, o kadınlarla evlenmek hususunda müminlere bir güçlük olmasın. Allah’ın emri her zaman gerçekleşir." (Ahzab Suresi, 33/37) Mesela böyle bir olay mı? Muhammed aşık olmuş ama aşık olduğu kadın oğlunun karısı .

Serkan Mamat 5 yıl