Kur'an neden Hz adem ile birlikte gelmedi?

Herkese hayırlı aksamlar dilerim. Aklıma takılan bir kaç soru var .
1. Neden kuran 'ı Kerim en son gönderildi? Adem in ilk yaradilisi ile insanlık başladığında kuran da başlamadi ?
Ben bunu nette arastirdigimda verilen cevapların şöyle olduğunu gördüm: Allah'ın hikmetinden sual olmaz ... Ateistlerin sorduğu sorular bunlar .... Gibi açıklaması olamayan cevaplar okudum .
Elhamdurullah Müslümanım. Sadece merak ediyorum mutlaka açıklaması vardır diye sizlere sormak istedim .
2. Şehadet serbetine nail olmuş bir şehit ya ateistse ??
Okuyup zaman ayırıp cevap veren arkadaslara çok teşekkür ederim.
Sadece öğrenip evladima da doğruyu anlatmak amacım. Çünkü sorguluyor. En çok merak ettiği Hıristiyanlar dualarıni ediyorlar, Allah'ın istediği gibi güzel ahlaklı iyi kalpli yardımsever canlı sever insanlar da var onların icinde, peki şimdi bu insanlar cehennem de yanacak mi? Niçin önce kuran ı Kerim gelmedi ?
Tekrar teşekkür ederim.

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
37
37 CEVAP

Hepinize vakit ayırıp yazdığınız için çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun

E

İşi olmayana meşgule Eylül hanım, emeklinin gezip tozacagi, eğlenip vakit geçireceği alanları olsaydı facede uğrasirmiydi?

Cemal Faanç 6 yıl

Face te böyle tartışmalı grupların olmasi çok güzel Cemal Faanç bey. Face i kullanma amacı önemli bence. Eskiden gazete okuma aliskanligimiz vardı şimdi bu gibi sayfalardan da okuyoruz buna da şükür diyorum okuyoruz ya

Eylül Balay 6 yıl

Görünmeden görünen insanlar. Uzaktan yakına perde arkasında hayali gülümseme. Dertlinin derdini ifşa ettiği alan. Hocaların hocası, Alimlerin hassi hepimiz buradayız. İyiki varız. Birer birer kontürümüz bitince, veya sıkılınca, belkide atılınca bir daha olmayacağız. Başka alanların hocası, hacisi olmaya devam edeceğiz. Face iyi bir postacı

Cemal Faanç 6 yıl

Biz de sizlere teşekkür ederiz. Lütfen direk kestirip atan, yıkıcı, dışlayıcı kaynaklara itibar etmeyin.

Yalçın Timurtaş 6 yıl

Ben inanın okulda olduğu gibi her söze cevap bulmak için araştırmıyorum. Bütün sorulara anlık cevap veriyorum. Her soruyu araştıracak olsam bu kadar yorum yapamazdim. Her kes kendi aklıyla hareket ederse güzel şeyler çıkar.

Cemal Faanç 6 yıl