Bir soru da benden gelsin o zaman.. İslamiyete göre Yüce Rabbimizin bir ve tek olduğu, O'ndan başka ilah olmadığı bizlere tebliğ edildiğine göre Kur'an-ı Kerimde niçin genellikle "-BiZ" şeklinde çoğuldan bahseden ayetler vardır !? Şöyle ki;
"And olsun ki Biz insanı süzme çamurdan yarattık. Sonra da onu nutfe halinde sağlam bir yere yerleştirdik. Sonra nutfeyi bir kan pıhtısı haline getirdik, derken o kan pıhtısını bir çiğnemlik et yaptık, bir çiğnemlik etten kemikler yarattık, kemiklere de et giydirdik. Ve sonra onu baska bir yaratık yaptık. Yaratanlarin en guzeli olan Allah’ın sanı ne yücedir. (Mu’minun suresi, 12-16. ayetler)"
Bahattin Salman
B
Bu sorunun ancak tasavvufi bir cevabı olabilir. Allah bizim ötemizde değil. Her zerre Allahi zikretmekte ve herşey onun Rahmeniyetinin yansıması. Biz hiçiz. Var olan sadece Allah. Allah tüm boyutlardan münezzeh. Bizim tanımlamalarimizdan münezzeh.
Teşekkürler Ahmet kardeşim, ancak zaten bunları idrak edebiliyoruz ancak soruda her şey yaratılmadan önce Rabbin kainatı insanı yaratmasından bahsediliyor ki O'nun hiç bir şeye ihtiyacı yoktur Meleklere de! Niçin yaratırken biz denilmiş yoksa yanlış bir tercüme mi söz konusu kimse anlamadı sorunun özünü malesef!!
Bir de ayette Yaratanların en güzeli Allah diyor başka yaratan mı var ki niçin!?
Yaptığımız başarılı bir işi anlatırken örneğin biz istersek her işi başarırız. Demekmi doğrudur yoksa; ben istersem herşeyi başarırım demekmi. Burada yaratan kendi yaptığı işi anlatırken ben değil, biz kelimesini kullandığını düşünüyorum.
Öznur Tokel teşekkürler ama bu insana ait bir betimleme şekli diye düşünüyorum Rabbimiz elbette BEN diyecek çünkü O tek Yaratan..