Kur'an'da Allah neden 'biz' der?

Bir soru da benden gelsin o zaman.. İslamiyete göre Yüce Rabbimizin bir ve tek olduğu, O'ndan başka ilah olmadığı bizlere tebliğ edildiğine göre Kur'an-ı Kerimde niçin genellikle "-BiZ" şeklinde çoğuldan bahseden ayetler vardır !? Şöyle ki;
"And olsun ki Biz insanı süzme çamurdan yarattık. Sonra da onu nutfe halinde sağlam bir yere yerleştirdik. Sonra nutfeyi bir kan pıhtısı haline getirdik, derken o kan pıhtısını bir çiğnemlik et yaptık, bir çiğnemlik etten kemikler yarattık, kemiklere de et giydirdik. Ve sonra onu baska bir yaratık yaptık. Yaratanlarin en guzeli olan Allah’ın sanı ne yücedir. (Mu’minun suresi, 12-16. ayetler)"

B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
34
34 CEVAP

Tam benim alanımda bir soru, bakın arapça gramer bilgsinde bu durum ya çoğula işaret eder yada kişinin kendini övmesine işaret edr örneğn خلق bu fiildr anlamı "yarattı" خَلَقتُ anlamı "ben yarattım" خَلَقناَ anlamı "biz yarattık" işte burdaki نا zamiri 2 anlamda kullanılr 1. si çoğul 2.si nefsi yüceltme anlamındadr yani Allah biz yarattk derken kendini yüceltiyor. Şimdi şunu soralm Allahtan bşka yüceltlmeye layk kim var?

F

Feride Çarpar teşekkürler bakın işte bilenle bilmeyen bir olmuyor sorudan art niyet çıkarıp cahilce yorun yapanlara kapak olsun yorumunuz amaç buydu işte milletimiz öğrensin kafasına göre hüküm vermesin herşeye! Ama millet çözümden çok laf yetiştirme kargaşa yaratma peşinde malesef toplum olarak her konuda böyleyiz!

Bahattin Salman 6 yıl

Rica edrm yorumları takip etmedm ama haklsnz malesf anlamadan yargılamaya eleştrmeye çıldran bir milletiz

Feride Çarpar 6 yıl

Feride Çarpar aynen..

Bahattin Salman 6 yıl

Feride Çarpar Güzel bir cevap vermişsin. Bence soru burda kapatılsın

Muhammet Rakup 6 yıl

Teşekkrlr Muhammet Rakup umarm bukez tatmin etmşmdr sizi ))

Feride Çarpar 6 yıl

Feride Çarpar Doğru cevap verenlere her zaman saygım sonsuz. Bence çokta yerinde bir cevap verdiniz

Muhammet Rakup 6 yıl