Kuranda şifreler ve sırlar

Kur’an Bizlere bunları anlatır ,,, PEKİ KUR'AN DA ŞİFRELER AÇIK İFADE EDİLMEYEN BAŞKA SIRLAR VARMİDİR SİZCE ?
Kur’an bizlere;
1) Kainatın yaratılışından haber verir.
2) İnsanın nasıl ve neden yaratıldığını haber verir.
3) İnsan dışında yaratılmış olan varlıklardan haber verir.
4) İnsanların ve diğer yaratılmışların ne gayeyle yaratıldıklarını haber verir.
5) Geçmiş Ümmetlere Ait Haberleri Anlatır.
6) Gelecekte Olacak Olayları Anlatır.
7) Allah (c. C)’ın yapılmasını ve yapılmamasını bil-dirdiği emir ve yasakları anlatır.
8) Allah (c. C)’ın İsim, Sıfat ve Yetkilerini Anlatır.
9) Yaratılmışların Allah (c. C)’a nasıl kul olmaları gerektiğini haber verir.
10) Dünya ve Ahiret hayatı hakkında bilgi verir.
11) Allah (c. C)’a Gereği gibi ibadet eden ve kulluk yapan kimselerin cennetle mükafatlanacağını, Allah (c. C)’a ibadette şirk koşan ve böylece kulluk görevini gereği gibi yerine getirmeyen kimselerin cehennemle cezalandırılacağını haber verir.
12) Kıyamete kadar en mükemmel hayat tarzının ne olduğunu haber verir.

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
33
33 CEVAP

Tabiki vardır, ama bu normal bizlerin idrakı icerisinde degildir o yüzden sadece gördumüzden ne anliyorsak o sekildede yorum yapiyoruz. Apacık olarak inen KUR'ANI KERİM bu sayılanların bile açık degil sadece manasinin okunmasiyla yetinilmedigi tefsirinin yapilmasi gerekildigi, tefsirinin dahi dahada derinine inilip ne demek istenildiğinin anlasilmasi idrakina varilmasi gerek. Kitabımız tarif edilmeyecek bir muhtesemlik içeriyor ve bizlere cok seyler anlariyor, Bizelerin sadce gördümüz ve okudumuzla yetinmememiz gerekiyor. Kisacasi Sir'larla dolu.

F

Söylediğinize katılamıyorum bizleri yaratan Allah bizim anlaya bileceğimiz kitap gönderir birileri gelip de dur sen anlayamazsın içi sırlarla dolu dedidiğinde o kişiden şüpelen çünkü senin okumanı istemiyordur. Kuran ı duvardaki beton çivisine çakıp ordan indirmeni istemiyordur. Kendi fikirlerini empoze etmek için ( Feto). Alın okuyun Kuran çarpmaz çarpılanı düzeltir.

Gencay Büyükcihat 5 yıl

Katilmamaniz normal bunu elestirecek degilim lakin size okumayin diyen yok sadece her insanın idrakı degil dedim idrak ettiyseniz, Sadece PEYGAMPERIMIZ VE ASHABININ DISINDA ÂLİMLER İN İdrakında dır, biz insanlara ise okudukca anlamaya calıstılca acilacak olan idrakına varılacak olan Sır'larla dolu olarak ifade ettim. Karsinizdaki insani bilmeden feto diye yargilayamazsiniz haddinizi bilin oyle yorum yapın..

Fatma Yumer 5 yıl

Ne alakası var ben Feto dan misal verdim.

Gencay Büyükcihat 5 yıl

Kuran alimlere inmemiştir

Gencay Büyükcihat 5 yıl

Lutfen acarak soyleyin o zman misal vermenizle olmuyor.

Fatma Yumer 5 yıl

Alimlere inmistir demedim lütfen cumlelerimi daha düşünerek okuyun

Fatma Yumer 5 yıl

"Alimlerin idrakında dır" bu kelime caiz değil bütün insanlar kendi dillerin idrakında olmalı yoksa birileri bize din diye bizi ayakta uyutur.

Gencay Büyükcihat 5 yıl

Bakınız her Alimim diyen Âlim degildir, Zaten Âlim kimseler ben Alimim demez.Âlim den kastım ALLAH'n Velî kulları, Dostlarıdir.

Fatma Yumer 5 yıl

Düşüncene saygı duyuyorum. Umarım sende benim düşünceme saygı duyarsın ibatetini yapa ve iy insan olan Allah'ın veli kuludur. Kuran'da öyle doğuştan özel makam yok

Gencay Büyükcihat 5 yıl

com-dhs6dyul07vs0eplh1yz.jpg

Gencay Büyükcihat 5 yıl

com-xyu70pqopefp2q66f0u8.jpg

Gencay Büyükcihat 5 yıl

Kuran bu

Gencay Büyükcihat 5 yıl

Biz her dusunceye saygi duyariz sadece had ve sınır aşılmadıkca. Özel makam verilir demedim özel makam kazanılır, özel Makam PEYGAMPERLERE olagandır secilmislerdir. tabiki KUR'ANI KERİM bu fakat bunla sınirli değil umarim idrakına varirsiniz.

Fatma Yumer 5 yıl

Ben yeterince idrak sahibi oldum şükür Kuran bize indirilmiştir içinde sır yoktur. Felsefe kitabı değildir. Yaşam tarzıdır. Selam ile kal.

Gencay Büyükcihat 5 yıl

Fatma Yumer Kuran ı Kerim ademoğluna bizzat okusun ona göre yolunu bulsun diye gönderilmiştir ... Sırdan ziyade insana gayet açık öğütler bildirilmiştir ve bana göre İnsan olma kılavuzu hatta okudugum en iyi kişisel gelişim kitabıdır Gencay Büyükcihat ..... Yaşam tarzı olarak davranabilirsem yeryüzünde derviş evliya eren Allah'ın en sevdiği salih kullarından olurdum ... Birçogumuzun (ademoğlu) Kurana uymayacağı da belirtiliyor...

Gokce Demireğen 5 yıl

Bende sıradan bir müslümanım tek yaptığım şey ilahiyat prof. Lerinin türkçe çeviri okuyup Allah bana ne demiş araştırmak.

Gencay Büyükcihat 5 yıl

Biz farklı bisey söylemedik Gokce Demireğen Açıktan kastimiz anladiğimız kadardir. Sizi birde Tasavvuf u arastirmanizi ve Tasavvuf ehli insanlarıni okumanizi dinlemenizi tavsiye ediyorum.

Fatma Yumer 5 yıl