Kur'an'ı tek dini kaynak olarak görmek peygamberlere hakaret mi?

com-unjy2p2c3bsflf8z8eer.jpg
Kur'an'ı tek dini kaynak olarak görmek peygamberlere hakaret mi?
C
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
32
32 CEVAP

Ben hiç hadis bilmem Mesut Kutucu . Allah adaletli olun diyor kuranda, adaleti peygamberin tanımlamasına gerek yok, ama varsa adalet konusunda güzel örneği dinlerim hayatıma uygularım.

Allah malın fazlasını infak et diyor, vermemek için kendime 40 ta 1 lafını uydurmama gerek yok. Fazlasının tanımı için de peygambere gerek yok ama Peygamberin malın fazlasını infak şekli gerçekten varsa görüp uygulamak isterim.
Allah anaya babaya öf demeyin diyor, bunu tanımlamak için peygambere gerek yok, hem olsa bile onun annesi babası küçükken ölmüş o yüzden ayet çıplak mı kalmış oluyor, hayır..

Allah oruç tutun diyor, bunun süresini kuranda ak çizgi kara çizgi diye tanımlıyor, peygambere ihtiyaç yok.. Ama peygamber nasıl tutmuş bilirsek takvamız artar orası ayrı.

Allah nama kılın demiş, ayrıntıları kimine göre var kimine göre yok ama peygamberimiz de ibrahim peyfamberin kılış şeklini dinlemiş ona uymuş. Şimdi bende büyüklerimi dinliyorum, bakıyorum ki şuanki kılınışın kurana aykırı tarafı yok. Peygamberden mi gelmiş emin değilim ama ona da Allahtan bildirilmemiş. Sonuçta kendi hevasına göre kılmadı ya, kurana bakmıştır. Şimdi bana namaz nedir bildirmeseler ve kuranı aç bak deseler, buna yakın kılardım. Kaç rekat olacağı bildirilmemiş diyorsunuz. Yahu istediğin kadar kıl. Peygamber için ayaklarının altınau toplayıncaya kadar kılardı dememişler miydi? E kıl işte istediğin kadar Allah günah mı yazacak?
Her neyse; Peygamber yok şuan, ben onu okudum bildim kurana aykırı hiç birşeyini görmedim. Gördüğüm hadisleri de salladım gitti. Ama eğer peygamber yoksa din yok derseniz, yarım kalır derseniz ayeti çiğnersiniz. Dini kalıba sokmaktan vazgeçin artık. Sınırı yok dinimizin. Annem her gün oruçlu nerdeyse, e şimdi günah mı bu??

Demem o ki oeygamberi tanıyıp onun yaşam örnekleriyle ancak takvamızı arttırırız, eksik bir dini peygamberle tamamlayamazsın.

U