Mekke diye bir şehir yoktur ve Muhammed diye biri hiç yaşamamıştır tezini destekleyen kaynak var mı?

Benzer konuda ateist tarihçilerin sundukları kaynakları mutlak doğru kabul edip aynı konudaki müslüman veya tarafsız tarihçilerin kaynaklarını safsata olarak kabul etmek ne ile izah edilebilir.?

Örnek; "Mekke diye bir şehir yoktur. Muhammed diye biri hiç yaşamamıştır. Kaynakları da şunlardır." Şeklindeki ateist kaynakları kayıtsız şartsız kabul edip aksini gösteren kaynakları aptalca bulmak nasıl bir psikolojinin ürünüdür?

Not: Son zamanların en popiler ateist itirazlarından biri bu. Kaynağı nedir bilmiyorum ama sıklıkla duymaya başladım. Mutlaka burada da vardır böyle düşünen.

F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
10
10 CEVAP

Tarih, arkeoloji vs gibi musbet şeylerden bahsediyoruz kanıt yok derken. Varsa gösterin söz inanacagim:)

A

Aysegul Algur Bence tutamayacağınız sözler vermeyin

Elif Eşli 5 yıl

Yaşadığının kanıtı peygamber olduğu anlamı taşımaz ki ben Muhammed'in aydınlanmış bir kişilik olduğuna ama öğretisinin değiştirilmiş olduğuna o yüzden de sistematik olarak gerçek bulguların yok edildiğine ihtimal veriyorum.

Aysegul Algur 5 yıl

aysegul zaten öyle. Ona ait olan tek şey kuran kalanı tahrif olmuş. Ama muhammed hiç yaşamadı demek ne ya:))

Fatih Özinan 5 yıl

Kuranin orjinali de yok. Muhammed hiç yasamadi değil de yaşadığına dair hiç kanıt yok. Mo bilmem kaç Lara kadar bulgular var ama Muhammed'in yaşadığına dair en ufak bir belge kanıt yok. İlginç değil mi?

Aysegul Algur 5 yıl

nasil kani yok aha hz. Muhammed (saw) hasretlerinin hirka-i serifi. dna testi yapildi peygambere ait oldugu kanitlandi. Karbon testini de yapacaklar da kgb izin vermiyor. Yoksa ortaya cikacak allahin gercekligi (!) subhanmuhammed amax

com-fafvh6trqe9lmye31ktv.jpg

Emrah Tekece 5 yıl

Komik olan neydi ki?

Aysegul Algur 5 yıl

Hiç yaşamadı diyemeyiz lakin yaşadığına dair kanıt yok

Bedir Karteper 5 yıl

Fatih Özinan komik olanın ne olduğunu söyleyecek misin?:)

Aysegul Algur 5 yıl

Aysegul Algur komik olan sizsiniz.

Fatih Özinan 5 yıl

Arkadaş post açıyorsun. Fikir soruyorsun. Karşı argumanin varsa söyle. Sun kanıtları. Biz de dogrusun baba diyelim:) komik olmakla ne alakası var durumun?

Aysegul Algur 5 yıl

Aysegul Algur arkadaşım sokrates yoktur tarihte böyle biri hiç gelmemiştir kanıtı yoktur desem beni burda linç edersiniz ama adam türlü savaşlara katılıyor, bilinen tüm krallıklara mektup yolluyor 40 farklı arap kabilesini bir araya getirerek benzeri görülmemiş devrimlerle devlet kuruyor. 4 halife dönemleri va yaşanıyor be 1000 yıl sürecek bir süper güç medeniyetinin temelini atıyor tüm dünya tarihçileri islam tarihini araştırıyor bir tane bile böyle bir fikir yada böyle ahmakça bir yaklaşım yok ama bakıyorsun yurdum ateist hesaplarında yurdum ateistleri "muhammed diye biri hiç yaşamadı" diyebiliyor. Ne konuşalım arkadaşım sizle sadece gülüp geçiyoruz işte:)

Fatih Özinan 5 yıl

İşte o mektuplar, yapılan anlaşmalar vs hiç birinin orijinal kaydı yok. Hepsi sözde. Yasamadi demiyorum. Kanıt yok diyorum. Yasamadi diyenlerde bunu baz alarak söylüyorlar. Onun açıklamasını yapmaya çalıştım ama sen gülmekten anlamaya fırsat bulamadin sanırım. Varsa herhangi bilimsel bir kanıt koyarsın ortaya. Guluncek veya ağlanacak bir durum kalmaz ortada. Not: Ateist değilim.

Aysegul Algur 5 yıl

Aysegul Algur arkadaşım ne oldugun umrumda değil. Muhammed yoktur diyene gülerim ben. Boş muhabbet. Zaman kaybı aptalca birşey. Koskoca bir tarih ve koskoca bir halk koskoca bir din var ortada binlerce hadis vs biri çıkıp böyle biri yok halk uydurdu diyor. Şunu diyen insanlarla neyi konuşacsksın ki.

Fatih Özinan 5 yıl

postu neden açtın o zaman?

Aysegul Algur 5 yıl

Kendi kendine gülüp geceydin tartışacak bir şeyin yoksa

Aysegul Algur 5 yıl

Aysegul Algur hep beraber gülmenin sakıncası yok

Elif Eşli 5 yıl

Zaman kaybı demiş arkadaş ona istinaden dedim. Bence de sakıncası yok.

Aysegul Algur 5 yıl

Aysegul Algur benim sorum bu mu? Soruyu okurmusun bidaha:)

Fatih Özinan 5 yıl

Hem kanıt sunmayip hem boş muhabbet demek de neye dair bilemedim. Benim zamanım çok arkadaşlar. Uygun olduğunuz da kanıtları görüp bilgilenmeyi isterim

Aysegul Algur 5 yıl

Böyle düşünen var mı diye sormadin mı? Tartisma platformu zannediyordum ben burayı.

Aysegul Algur 5 yıl

aysegul peygamberin kemiklerini mi getirelim ne bu kanıt tribi? Koskoca tarih, koskoca devletlet, savaşlar, koca bir medeniyet herşey yalan yani:) buradaki yeni yetme ateiste kanıt olarak yetmez ki bunlar. Allah'ı da görseniz inanmayacaksınız cehenneme atılırken söylenecek söz şu "bu da mı gerçek değil" bu ayeti gördüğümde hep neden böyle söylediklerini düşünürdüm son zamanlarda anlamaya başladım. Boşuna "inkarcı" ismini takmamış Allah. Allah veya islam lehine olabilecek herşeyi inkar ettiğiniz için. Şimdi de bu moda oldu hz muhammed diye biri hiç yaşamadı. "Dünya düzdür" diyen tayfadan hiçbir farkınız yok ve işin boktan olan tarafı ne durumda olduğunuzun farkında değilsiniz. Nasıl göründüğünüzün...

Fatih Özinan 5 yıl

Arkadaş okuduğunu anlamıyor musun? Ben sadece musbet bir kanıt yok diyorum. Yaşadı veya yaşamadı diye bir argumanim yok. Sadece yaşamadı diyenlerin neden böyle düşündüklerini açıklamaya çalıştım. Ayrıca ateist olmadığımı da belirttim.

Aysegul Algur 5 yıl

Alın size kaynak:

Hakan Seçgin 5 yıl

com-9q27om5l8lxlo6gd6fzp.jpg

Hakan Seçgin 5 yıl

Heheheh

Hakan Seçgin 5 yıl

Aysegul Algur arkadaşım asıl sen olmadığına dair bir kanıt vermen gerekiyor. Ortada duran herşey böyle birinin yaşadığı devrimler yaptığı devlet kurduğu ve medineye gömüldüğünü gösteriyor. Ateist güruh arapları hayvan olarak gördükleri için onların tarihini devletini devrimini onlara ait herşeyi reddettiği için onların ülkesini de liderini de herşeyini inkar ediyor. Saçma sapan birşey

Fatih Özinan 5 yıl

Ben neden bir kanıt sunmak zorundayım. Ben sadece bilmiyorum diyorum. Ortada duran herşey dediğin şeyler sözde şeyler. Bu olmadığını kanitlamaz tabi ama olduğunu da kanitlamaz.

Aysegul Algur 5 yıl

Aysegul Algur yurdum islam düşmanları.

Fatih Özinan 5 yıl

At gözlüğüyle bakınca öyle görünüyor sanırım. Hiç bir şeyin düşmanı değilim.

Aysegul Algur 5 yıl