Mekke diye bir şehir yoktur ve Muhammed diye biri hiç yaşamamıştır tezini destekleyen kaynak var mı?

Benzer konuda ateist tarihçilerin sundukları kaynakları mutlak doğru kabul edip aynı konudaki müslüman veya tarafsız tarihçilerin kaynaklarını safsata olarak kabul etmek ne ile izah edilebilir.?

Örnek; "Mekke diye bir şehir yoktur. Muhammed diye biri hiç yaşamamıştır. Kaynakları da şunlardır." Şeklindeki ateist kaynakları kayıtsız şartsız kabul edip aksini gösteren kaynakları aptalca bulmak nasıl bir psikolojinin ürünüdür?

Not: Son zamanların en popiler ateist itirazlarından biri bu. Kaynağı nedir bilmiyorum ama sıklıkla duymaya başladım. Mutlaka burada da vardır böyle düşünen.

F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
10
10 CEVAP

Elif Eşli, Atatürk'ün bir sözü yazıştığımız konulara çok güzel ışık tutuyor; ".Dünyaca bilinmektedir ki, bizim devlet yönetimimizdeki ana programımız, Cumhuriyet Halk Partisi programıdır. Bunun kapsadığı prensipler, yönetimde ve politikada bizi aydınlatıcı ana çizgilerdir. Fakat bu prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların doğmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya yaşamdan almış bulunuyoruz."

A

Ayhan Sarıkınacı maalesef dinsizler ve ateister Atatürk'ün deist olmasını çok arzu ediyorlar ancak kendisinin Müslüman olduğunu gösteren çok veri var elimizde.. Bana göre kendisi Müslüman'dı, Allah mekanını cennet etsin.. Sinan Meydan'ın açıklamasını dinleyin mutlaka...

Elif Eşli 6 yıl

Elif Eşli, Sinan Meydan'ın kıvırması maalesef acınası bir durum. Bu söz, Sinan Meydan'ın dediği gibi cımbızlanıp anlamı değiştirilmiş değildir. Tüm metni internetten kolayca bulabilirsiniz. Atatürk, ilkelerinin değişebilir olduğunu başka türlü ifade edemez miydi ki, "gökten indiği zannedilen" kitapları örnek versin? Atatürk, İslam'ın şartlarından hangilerini yerine getiriyordu da Müslüman olduğunu düşünebiliyorsunuz? Fransa'nın Turan Dursun'u tarafından yazılan "Aklı Selim" (bugünkü adıyla Tanrısızlığın İlmihali) kitabının yayımlanmasını emretmiştir Atatürk. Cebrail'in dediği gibi; okuyun lütfen. Ayrıca Cumhuriyet dönemindeki lise müfredatında yer alan Tarih kitabında Muhammed'den ve İslam'dan nasıl bahsedildiğini araştırın. Hala aklınızda en ufak bir soru işareti olursa, elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

Ayhan Sarıkınacı 6 yıl

Ayhan Sarıkınacı keşke tek okuyan ve araştıran kişiyi kendiniz zannetmeseydiniz Benim fikrim araştırmalarım da ışığında Ata'mızın Müslüman olduğudur. Tabii ki en doğrusunu Allah bilir...

Elif Eşli 6 yıl

Okuyan ve araştıran, öne sürdüğü fikirlere kaynak verebilir. Siz de kaynak önerirseniz, yanlış bildiğim varsa doğrusunu öğrenmekten memnuniyet duyarım.

Ayhan Sarıkınacı 6 yıl

Ayhan Sarıkınacı öyle bir mecburiyetim yok.. Siz de kendi araştırmanızı yapmış bu sonuca varmışsınız mesela, ben diyorum ki benim araştırmalarım bana Müslüman olduğu konusunda yeteriince done veriyor, üstelik Sinan Meydan'ın yorumunu da attım size, ikna olma gibi bir niyetiniz zaten yok, benim de ikna etme gibi bir derdim yok....

Elif Eşli 6 yıl

Tabii ki hiçbir şey için mecburiyetiniz yok. İki kelimelik bir kitap ismiyle birinin gerçekleri öğrenmesi sağlamak elinizdeyken, bundan sizi alıkoyan nedir?

Ayhan Sarıkınacı 6 yıl

ayhan sizin ikna olmaya niyetiniz yoksa yüz tane de kitap ismi yazıp belge göndersem yine ikna olmazsınız, olay niyette biter, her şey için böyledir bu... Ben sizde o niyeti görmedim, gereksiz buluyorum.. İyi geceler...

Elif Eşli 6 yıl

Gerçekleri öğrenmeniz için, yukarıda ismini andığım kitaplar güzel birer başlangıç olacaklar. İyi geceler.

Ayhan Sarıkınacı 6 yıl