Müslümanlıkta evrim

Size şaşıracağınız birşey söylüyümü ?

Evrime inanmamak şirktir ve Islamiyete terstir. Dinden çıkarsınız. Eğer kendinize Müslümanım, Kur'an'a inanıyorum diyorsanız evrime inanmak ZORUNDASINIZ.

Cevabını vermeden önce yorumlarınızı okuyacağım.

Cevap:

Önce Türk insanı yıllarca (Cumhuritet döneminden daha öncesi dahil) Kur'an dan uzaklaştı. Evet okudu, dinledi ama asla anlamadı. Şimdi samimi bir şekilde kendinize sorun; Fatiha suresinde nedeniyor? Veya Ezan okunduğunda ne söyleniyor? Bilmiyorsunuz. Çünkü yıllarca arapça okuduğunuzu sandınız ama sadece ezber yaptınız. Tanrı olan Allahın kitabında ne anlatmak istediğini bilmediniz. Kadınların regl dönemini anlatan ayetlerde bile hüngür hüngür ağladınız.

Kur'an'ı Türkçe anlıyarak okduğunuzda nelerle karşılacaksınız? Bilime, gökle, bioloji ile ve evrenle karşılacaksınız. Ve konumuz olan evrim ile.

Yahu sen nediyorsun? Der gibisiniz.

Ben demiyorum, evrimi Enbiya suresinde anlatan Allah diyor. Hiç enbiye suresinin 30. Ayetine baktınızmı ne anlatıyor ?

Bakmadınızmı? Ben yazıyım;

"O küfre sapanlar görmediler mi ki gökler ve yer bitişik idi, biz onları ayırdık. Her canlı şeyi sudan oluşturduk. Hâlâ iman etmeyecekler mi?"

Şimdi bir ayetta 2 büyük bilimsel olay anlatılıyor. İlki Big Bang dediğimiz büyük patlama. Yani bütün maddelerin bir iken ayrılması ve evrenin oluşumu.

İkince kısımda ise Darwininde, günümüzde ki bilim insanlarında evrimi anlatırken söyledikleri "Canlılar sudan oluşmuştur" sözüdür.

Allah bile kitabında evrimi basitçe anlatırken halen evrim yok demek aptallıkdan öte Müslümanım diyenlerin islamiyeti bilmemesidir.

com-3p4foihfqk3hyj9newy0.jpg
S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
26
26 CEVAP

bence hz adem dünyada yaratılmadı, bu söylediklerin bilgisiz insanları etkisi altına alır bence bu yazdıklarını silmeslisin

H

Allah, her dabbeyi [her hayvanı, her canlıyı] sudan yarattı. (Nur 45) Sudan bir insan yaratıp onu nesep ve sıhriyete dönüştüren Odur. (Furkan 54)

Onur Çiçeklidağ 6 yıl

Zaten dünyada yarattık demiyor ki. Cennette su olmaz mı ?

Onur Çiçeklidağ 6 yıl

Allah'ın gücü sadece dünyada mı etkili ?

Onur Çiçeklidağ 6 yıl

la noluyor ne tiplere... Laflara bak hele allahım yarabbim ya: D

Hasan Sonmez 6 yıl

gece vakti beyin yandı tabii falan

Hasan Sonmez 6 yıl

evet sudan yaratılmıştır itiraz eden göremiyorum buralarda, lakin dünyada yaratılmadı başka biryerde yaratıldı ve dünyaya indirildi, ceza görmesi için

Hasan Sonmez 6 yıl

evrim teorisi dünyadaki varlıkları ele alıyor hz adem haşa primat olarak mı geldi dünyaya?

Hasan Sonmez 6 yıl

ve eğer evrim teorisi doğru ise ayetlerde bu konu hakkında malumat verilmez miydi? Mesela?

Hasan Sonmez 6 yıl

bir düşün, en azından şöyle bir hadis-i kutsi olabilirdi. "Biz, onları değişebilen varlıklar olarak yarattık. Bilin ki; onlar, (primatlar ve önceki akrabaları) değiştiler (mutasyon) ve insan oldular, onları insanlardan ayıran şey ise irade idi." falan falan falan

Hasan Sonmez 6 yıl

eğer bu saçma salak teori doğru ise bu bize verilmesi gereken en önemli ipuçları olurdu, şayet ben ortada evrim teorisini kanıtlayabilecek bir sahih kaynak göremiyorum-görmüyorum olduğuna da inanmıyorum

Hasan Sonmez 6 yıl

Allah-u teala insanoğluna o kadar mesaj verirken neden primatlardan geldiğimizi söylemiyo mesela? En azından hadislerde bile yok boş boş konuşmayın buraya gelme amacınızı çok iyi anlıyorum

Hasan Sonmez 6 yıl

"Onların Çoğu Allah'a İman Etmişler, Fakat Müşrik Olarak Yaşarlar." (Yusuf: 106)

Hasan Sonmez 6 yıl

"Âyetlerimizi Hükümsüz Bırakmak İçin Yarışırcasına Uğraşanlar İçin, İğrenç ve Acıklı Bir Azap Vardır." (Sebe: 5)

Hasan Sonmez 6 yıl

en önemlisi de bu

Hasan Sonmez 6 yıl

siz kibirli gençler için geliyo

Hasan Sonmez 6 yıl

"Yeryüzünde Haksız Yere Böbürlenip Büyüklük Taslayanları Âyetlerimi İdrakten Çevireceğim, Anlamaktan Mahrum Edeceğim." (A'râf: 146)

Hasan Sonmez 6 yıl

Bak siyah adam! Hz. Adem'in dünyaya gelip çok uzun süre yaşadığını biliyoruz değil mi? Bir süre sonra Allah'ın ona nasıl yaşanılacağını öğrettiğini de biliyoruz. Arada evrim yaşanmış olamaz mı? Kazmaları ve kürekleri omuzlayıp, kayıp hazineyi bulmak lazım. Böbürlenmiyorum, orada "beyin yandı" diye kendime dedim alakasız yorumlar yapmıştım. Bir de sandık açar gibi cevap veriyorsun, yapma.

Onur Çiçeklidağ 6 yıl

tamam herşeyi anladım kabul ediyorum

Hasan Sonmez 6 yıl

ama insan zaten her saniye değişim içerisinde değil midir?

Hasan Sonmez 6 yıl

siz başka bir değişimden bahsediyorsunuz

Hasan Sonmez 6 yıl

Ya hu nasıl bir değişimden bahsediyorum? Benim de kafamı karıştırdın siyah adam. Bayağı saçmaladık zaten daha yorum yazmayacağım. Esenlikler

Onur Çiçeklidağ 6 yıl

siz de

Hasan Sonmez 6 yıl