Neden ateist olunmaz?

Neden ateist olunmaz?
K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
40
40 CEVAP

Ateist olunmaz zaten doğulur. Sonra anne babanın dinine gecersin

E

Bu kadar düz mantığı bile kabullenmiyor çoğu insan.

Volkan Evren 6 yıl

inanıp inanmama gibi bir melekeye sahip olamayan bebeğin önce inanmamayı seçip sonra ebeveynlerinin dinini kabul etmesi çok gülünç kaçıyor....!

Kürşat Muhittinoğlu 6 yıl

Fitrat buna uygun demek istedim..

Evren Kulacoglu 6 yıl

tamam da bu senin bakış açın çocuk fıtratında böyle birşeyin olduğunu bilebilmek için onun dünyasından haberdar olmamız lazım oysaki bu mümkün değil sadece tahmin olur.

Kürşat Muhittinoğlu 6 yıl

Hangi Tanrı inancında kendinizden eminsiniz ki benden ispat istiyorsunuz?

Evren Kulacoglu 6 yıl

Evren Kulacoglu yorumuna yönelttiğim eleştirinin cevabı bu değil önce onu cevaplamalısın!

Kürşat Muhittinoğlu 6 yıl

Dinleyiniz o zaman.. Çocuk boş bir levha gibi.. O çocuğu müslüman yahudi veya sintoist yapan içine doğduğu aile ve toplum.. Kabul edin ki Çinde dogsaniz herkesten daha çok budist olacaktiniz.. Şimdi size belki de gerçek inanç budizm desem arastirdiniz mı desem ne dersiniz? Dinlerin toplumsal hayat için gerekliliğini tartisabiliriz ve bunun için eminim her ikimizin de haklı gerekçeleri ve ispatlari olacaktır. Ancak bu durumun benim dusunceme göre bir çocuğun ateist doğması ve etrafindakilerin dinine tabiî oluşu ile ilgisi yok.. Nasıl ki çocuğa dil ogretmezsen dilsiz olur din ogretmezsen dinsiz olur

Evren Kulacoglu 6 yıl

Evren Kulacoglu bunlar senin savın. Herhangi bir çocuk üzerinde deneymi yaptınki dinsiz olacağını söylüyorsun. Dinden kastım semavi dinler değil inanç olarak mutlaka birşeye inanır. Hz İbrahimin babası put yaparak geçimini sağlıyordu. Ama o düşünerek aklıyla tek yaratıcı bulmuştur.

Kürşat Muhittinoğlu 6 yıl

Evren Kulacoglu Tanrı inancı yalan tabi ki, Ama Allah gerçek..

Mehmet Karacaören 6 yıl

Benim savım mı? Siz Hz. İbrahimin yanında miydiniz ispatiniz ne? Üstelik bu üslup sorununuz ne olacak.. Siz diye hitap ederseniz sevinirim. Diyelim ki dogru.. Hz. İbrahim belki 40 yaşında kendi aklıyla ulasti.. Bizim bahsimiz çocuklar ve peygamber olmayanlar.. Verdiğiniz örneklerin çok abes oluşu ortada.. Kaç tane insan sayarsiniz anne babasının inancına tabii olmayan tuttunuz bana Hz. İbrahim diyorsunuz bu mu kanıt? Buyrun o zaman matematikcilerin Şahı sayılan Gauss şu anda sizin kağıt kalemle yapamayacaginiz işlemler için 7 yaşında teorem gelistirmisti.. Bu neyi ispatlar çocukların okula gitmese de matematik bildiğini mi o adamın dahi oluşunu mu? Genel konusursaniz sevinirim..

Evren Kulacoglu 6 yıl

Evren Kulacoglu ben bir çok insan tarafından kabul edilen bir olayı örnek verdim oysa siz hem kendi savınızı ortaya atıyorsunuz hemde kesin bir bilgiymiş gibi. Hem ayrıca Hz İbrahim çocuk yaşlarda bunu buluyor 40 yaşında değil. Peygamberlik sonra geliyor. Genel diyorsun bir dahiyi örnek veriyorsun. Matematikle yaratıcıya inanç kavramını nasıl birleştirdiniz hayret doğrusu.

Kürşat Muhittinoğlu 6 yıl

Ben öyle bir örneği durup dururken vermedim neden anlamak istemiyorsunuz. Cocuklarla ilgili fikrimi söyleyince ispat istediniz.. Dedim ki sizin savundugunuz dusuncelerde ispat mekanizması çalışmaz. İnanç işidir. Tuttunuz bana Hz. İbrahim örneğini verdiniz e yani bana Hz. İbrahim in gerçekten yaşadığını bile ispat edemiyorken benden ispat istemeniz oldu mu dedim.. Bakın tekrar söylüyorum Hz. İbrahim isterse kundaktayken anlamış olsun o bir peygamber.. E o zaman niye bu Japonlar akın akın müslüman veya hristiyan olmuyor? Onlarınki de çocuk.. Ben size desem ki Son 100 yılda oransal açıdan en çok hangi inanç sisteminin sayısı artmıştır? Ve neden? Bunu bi inceleyin derim.

Evren Kulacoglu 6 yıl