Neden Miraç kandili kutlarız? Miraç hadisesi kuran-ı kerimde var mıdır?

Neden Miraç kandili kutlarız? Miraç hadisesi kuran-ı kerimde var mıdır?
E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
67
67 CEVAP

Islamin tek kagnagi kuran degildir. Kuranda gecmeyip de varligina inandigimiz onlarca mesele var

R

Tövbe deyin Ramazan bey Allah kitapta ben bu Kuran'ı eksiksiz yazdım der. Ötesi yoktur. Ne demek tek kaynak Kuran değildir? Siz Allah'a mı inanmıyorsunuz ?

Elif Turgal 6 yıl

Yine ayni kuran i kerimde Allah u teala peygambere itaatten bahseder. Dolayisi ile hadisler de bu "tam" olmaya dahildir. Aksi halde kat'î surette farz olan namazin dahi nasil kilinacagini bilemeyiz. Var mi kuranda namazin nasil kilinacagi veya oruca dair detay meseleler...? Elcevap: Yok! Eee simdi kuranin eksiksiz olmasina halel mi gelmis oldu.

Ramazan Köpürtaş 6 yıl

Keşke kurana ve hayatin geneline parcaci degil de butuncul yaklaşsaniz

Ramazan Köpürtaş 6 yıl

Çok merak ediyorum hz yusuf döneminde yaşamis olsaydiniz neye inamacaktiniz... Mesela orada ortada bir kitap yok. Sadece peygamberin sozleri var.

Ramazan Köpürtaş 6 yıl

Ramazan Köpürtaş Allah Kuran da peygambere itaatten bahsetmez resul'den ve nebi'den bahseder sizin yanilgiya dustugunuz konu bu. Allah sadece resule itaatten bahşeder. Resul ise Allah'ın elçisidir Allah'ın söylediğini söyler dolayısıyla resule uyun derken Kuran'a uykunu kast eder. Çünkü resulde sadece Kuran'a uymuştur.

Elif Turgal 6 yıl

E o zaman sordugum seylere cevap verin. Madem resul sadece kurana uymuşsa hangi ayette bulmus namazin nasil kilinacagini

Ramazan Köpürtaş 6 yıl

Namazın şekli Kuran da yazmaz. Bu nedenden dolayı da Peygamber'in Nasıl namaz kıldığı bilinmez. Tevatür denir ancak hadislerde kadınların da namazda olduğu özellikle cuma namazında ne hikmetse tevatüren gelmemiştir. Demek ki herşey tevatüren gelmiyor.

Elif Turgal 6 yıl

Ilk yorumunuz ile çelistiniz. Hani eksiksizdi...

Ramazan Köpürtaş 6 yıl

Ben çelişmedim siz namazın böyle bir şey olduğuna inandığınız için Kuran'da onu arıyorsunuz bulamayınca da eksik olduğunu düşünüyorsunuz. Allah bir şekil vermesidirler şekli yoktur bu kadar basit. Sizin namaz diye bilip kıldığınız ritüel çok eski dinlerde de var olan Güneş'e ay'a ateşe tapanlarda da var olan bir ritüeldi. Kuran'da namaz diye çevirisi yapılan kelimenin aslı salattır. Namaz kılmak olarak çevirilen ise ikametüs salat yani salatı ikame etmek, yerine getirmek.

Elif Turgal 6 yıl

Hayir. Din boyle tartisilmaz. Kavramlarin icini doldurmak bu kadar basit olmamali. Siz dini degil kendi safsatalarinizi tartisiyorsunuz. Bu zihniyetle gidildigi takdirde ibadet helal haram diye birsey kalmaz. Peygamber efendimiz kuranin ilk muhatabi ve vahyin elcisi olmasina ragmen namazin nasil olacagini anlamamiş ondan 1400 yil sonra siz kalkmis namazi mi anlatacaksiniz bana. Peygamberin konusma yetkisi yok sizin var oyle mi.

Ramazan Köpürtaş 6 yıl

Hem siz kuran okumamişsiniz hic

Ramazan Köpürtaş 6 yıl

Cok basitce yorumlar yapiyorsunuz. Allah şekil vermemis. Bak seeen... Ruku edin secde edin diye bahseden ayetleri nereye koydunuz

Ramazan Köpürtaş 6 yıl

Cok eski dinlerdeki inanişlara benzetmişsiniz. Iste bilgi duzeyiniz bu kadar dar. Onlarca ornek verebilirim size eski dinlerde olup da islamda da devam eden rituel ve inanislardan. Bunlar acaba o dinlerden mi alinmiş yoksa ilk peygamber olan adem as ve onun devaminda gelen peygamberlerin anlattigi islamin hakikat kirintilari midir.

Ramazan Köpürtaş 6 yıl

Çevirymiş salatmis fln filan. Din bu kadar basit birsey degil. 14 asirdir tevatüren gelen bir uygulama var. Siz tutmuş kelimenin anlamina takiliyorsunuz.

Ramazan Köpürtaş 6 yıl

Kuran da namaz yerine olan salat kelimesi 84 defa geçer. Bunun bir tanesi ahzap 56. Ayettir. Allah ve melekler nebi'ye salat ederler. Siz de ona salat edin ve selam edin. Şimdi sorum size şu Allah ve melekler Peygamber'e namaz mı kılıyorlar ? Siz benim Kuran okumadığımı düşünüyorsunuz ancak Kuran'ın hiçbir ayetin salat ederken secde edin veya rüku edin diye bir ifade bulamazsınız. Kuran ı okumuş olmaydınız zaten bana böyle bir şey söylemezdiniz.

Elif Turgal 6 yıl

Yazdigim bazı şeyleri ya gormezden geliyorsunuz ya da geçiştiriyorsunuz. Genel anlamda namazdan bahsediyoruz ve ruku da secde de bunun bir parcasidir. Salat kavraminin kelime anlamina takildiniz kaldiniz. Evet bahsettiginiz ayette namaz kavraminin karsiligi olarak kullanilmamistir. Salat kavraminin bircok anlami vardir bunlardan bir tanesi dua etmektir digeri rahmet ve yardim etmektir. BIRI DE FIILI OLARAK NAMAZDIR. Bir anlamini alip digerlerini gormezden gelmek artniyettir...

Ramazan Köpürtaş 6 yıl

Tarzınız ve tavrınız çok rahatsız edici öncelikle onu söylemek isterim. Biraz ukalalık var yazılarınızda sizin gibi iyi Kuran bilen ve müslüman olan birine yakıştıramadım. "Art niyet" Kuran daki herhangi bir kelime veya kavramı, Canınızın istediği tercümeyi vermekle olur. Kuran'da geçen hiçbir kelime ve kavramın iki manası olmaz. Bu Kuran'ın apaçık ve anlaşır olmasına muhalif bir hal olur. Çünkü herkes istediği ayette kimi kelimenin bir manasını, kimi diğer manasını vermeye kalkar ve karmaşa çıkar. Kuran'ın apaçık ve anlaşılır olmasının teminatı her kavram veya kelimenin tek manasının olmasıdır. Allah bu tür tartışmalı kavramlarda özellikle bir tane kılavuz ayet vermiştir. O ayette kelimenin veya kavramın gerçek manası şüpheye sebep vermeyecek kadar açıktır. Misal hazan 56. Ayet, Size bir örnek daha vereyim, secde kelimesi. Yusuf suresi 100. Ayette Yakup Peygamber eşi ve 11 tane evladı Yusuf'a secde ederler, bir insanın hele hele bir Peygamber'in başka bir insana sizin bildiğiniz manada önünde yere kapanması muhaldir. Secde nin gerçek manası itaat etmektir, itaat kelimesini secde geçen bütün ayetlerde kullanırsanız itaat olduğunu anlayacaksınız. Sizin bahsettiğiniz Ruku'nun kelime manası ise kabullenmek, boyun eğmek manasındadır. İnsanlar Allah'ın ayetlerini kabul etmek (ruku etmek) durumundalar, kabul ettiklerinde ise ayetlere itaat etmek (secde etmek) durumundalar.

Elif Turgal 6 yıl