Otobüste insanlar başkalarına yer vermek zorunda mı?

"Dolu otobüse binen birisi ayakta yolculuk yapmayı göze almış demektir. Hiçbir yolcu kaç yaşında olursa olsun koltuktan kaldırılıp ayakta km'lerce yolculuk yapmaya mahkum edilemez.
Derdi olan, daha kaliteli bir ulaşım için problemini belediye'ye anlatsın, kalkıp yer vermiyorlar diye gençlerle uğraşmasın."
Yanlış mı ?

U
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
80
80 CEVAP

Az once basimiza geldi eşimle. Otobuse iki orta yasli hanım bindi. Tepemizde dikilip genclerde hic utanma kalmamis, kimse yer vermiyor, ellerinde telefon umursamiyorlar terbiyesizler diye soylendiler durmadan. Bize hitaben konustuklari barizdi. Oysaki biz yaklasik 6 saattir eşimle 6 aylik oglumuza kislik kiyafet, mama, yuruteç vs gibi şeyleri alabilmek icin en uygun yerleri dolasmis perisan olmustuk. Elimizde poşetlerle kilometrelerce yol yuruduk belki de. İnatla kalkmadim yerimden. Mutluyum huzurluyum!

E

Öyle ukalaca konuşanlara uyuz olmak yapılması gereken en doğru şey zaten. Ama bazen kenara pusmuş, ayakta bekleyen yaşlı amcalar (teyzeleri daha göremedim, cinsiyetçilik yapmıyorum ama gerçek bu) oluyor. Onlara ne kadar yorgun olursam olayım kalkıp yer veriyorum. Sonuç olarak yarım saat daha ayakta olsam sıkıntı olmaz, zaten ondan önceki saatler boyunca ayakta durmuşum.

Bora Kucukkisa 5 yıl