Peygamberlerin cehenneme gitme ihtimalinden söz edilebilir mi?

Sorgulama yalnızca Muhammed'in peygamber oluşundan sonrasını mı içeriyor? Sadece tebliğ edip etmediği mi soruluyor? Ne sorulacağını nasıl bilebiliyorsunuz? Cehenneme gitme ihtimali mi varki sorguya çekiliyor? Ne olursa tebliği yapmış sayılıyor ne olursa yapmamış sayılıyor? Peygamber olupta tebliğ görevini yapmamış olan var mı? Tebliğ görevini yapmamış peygamber cehenneme mi gidiyor? Peygamberlerin cehenneme gitme ihtimalinden söz edilebilir mi? Söz edilemezse sorguya neden çekilirler, söz edilebilirse cehennemlik biri nasıl peygamber olabilir?

Araf6: Kendilerine peygamber gönderilenlere mutlaka soracağız. Peygamberlere de elbette soracağız.

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
15
15 CEVAP

Yani ayet şöylemi olmalıydı?: Siz boşverin peygambere ne olacağını, size ne sorulacak ona bakın
Madem bizi ilgilendirmiyor neden peygamberin de sorgulanacağının belirtilmesi gereği hissedildi?

A

Ayrımcılık yapmayacağım demek istedi anlamak istersen. Hepiniz yaratılansınız demek ister...

Ümit Yavuzyuğruk 6 yıl

Anlamak istemesem soru sorar mıyım Ümit Yavuzyuğruk? Hepimiz yaradılansak eğer, diye başlayıp açtığım konudaki soruları tekrar okuyun.

Asetil Baskur 6 yıl

Her açılan konuyu takip edecek kadar çok fazla boş vaktim yok Asetil Baskur bu konundaki sorunun cevabı olmaya yetmeli. Tatmin etmiyorsa diyanet var her soruya doğru cevabı vermek için. Hani bu evrimcilerin ateistlerin ya da farklı inançlara sahip olanların sorulara cevap verecek resmi yerlerinin olmadığını da düşünürsen önerimi değerlendirmen mantığına da uymalı.

Ümit Yavuzyuğruk 6 yıl

Sağolun cevabınız için.

Asetil Baskur 6 yıl

Asetil Baskur ne demek keşke vaktim olsa ya da diyanette görev yapan birisi olsam sabahlara kadar karşılıklı oturup sana anlatabilsem...

Ümit Yavuzyuğruk 6 yıl