Peygamberlerin gerçekten doğruyu söylediğini insan nasıl anlar?

Hakikatler sadece belli kişilere vahyediliyor (bildiriliyor) ve siz bu bilgilere başka şekilde ulaşamıyor, neyin doğru neyin yanlış olduğunu da anlayamıyor iseniz; kendisine bu anlamda vahiy geldiğine İNANDIĞINIZ (zan ettiğiniz) kişilerin, doğruyu söyleyip söylemediğini nasıl anlıyor,.. Bu kimselerin peşinden gitmek ile, doğru yolda olduğunuza nasıl EMİN oluyorsunuz?

Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
5
5 CEVAP

Aslında genel sorulara pek fazla katılmam, ilgimi çekiyorsa okur ve geçerim, ama bu soruya cevap yazma ihtiyacı hissettim.
Bilgiye, bilmeye açık birine bilgim dahilinde, şunu diye bilirim.
Biz insanlar, istisnasız hepimiz " bilgi kaynağıyız ", sadece, bizlere Asırlardır empoze edilen " aciz insan " yakıştırmasıyla dolayısıyla, bizler de bunu gerçeği mız olarak kabul ettik. Halbuki ; hepimiz Yaratan'ın, yarattığı mükemmel Varlıklarız. Dile, iste, kendine inan sana da o vahiy denilen şey, bilgi verilecektir. Kendinden ve Yaratan'dan korkma, şüphe duyma. İç sesini Dinle.

Y

Teşekkürler ederim.

Yavuz Kervan 6 yıl

Rica ederim. Son cümlelerde ki sen ifadesi, size söylenmiş değil. Amaç, cümlenin anlamını belirtmek, yani genel bir ifade şeklinde yorumladım.

Ylmzr çelik 6 yıl

Bende genel anlamda anlamıştım zaten. Cevabınızı beğendiğim için teşekkür ettim.

Yavuz Kervan 6 yıl