Polonya'da üniversite okursam Türkiye'ye döndüğümde denklik sıkıntı olur mu?

Merhaba arkadaslar polonya yada makedonyada universite okumayi dusunuyorum denklik skintilari oluyor mu vs sorularim olucak yardimci olabilirsen cok sevinirim ve tıp okuyan arkadaslar var mi?

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
35
35 CEVAP

teşekkür ederim mutlaka ki doğrudur, fakat bukadar büyük bir ülkenin sadece 2 üniversitesinin tanınması çok anlamsız ve düşündürücü neredeyse

M

YOK denklik duzenlemelerinde yeni alinan ilk 500 Universite icinde olmasi gerekmektedir aciklamasi cok genis bir aciklama. Bu listeler field based listeler yani bolume spesifik listeler. Degerlendirme olarak baz alinmasi gereken okunacak dalda okulun kacinci sirada oldugudur. Yani okuyacaginiz dal ne ise o liste icindeki durumu akademik olarak baz alinmalidir. Genel klasmanda ilk 500 de yeralan bir okul bransinizda ilk 500 de olmayabilir fakat genel klasmanda ilk 500 de olmayan bir okul bazi spesifik dallarda ilk 500 de olabilir. URAP listesinde muhendislik dallarinda ilk 500 de yeralan okullarin listesini ekran goruntusu olarak ornek olmasi icin paylasiyorum. Ayrica sat 1 gibi sinavlara girip YOK un ongordugu puanlari alirsaniz yine denklik alabilirsiniz ki YOK un istedigi puanlar komik denecek derecede dusuktur.

com-mrsvv39gw1nznt8uls4y.jpg

Mehmet Küçüktepe 5 yıl

Denklik ayrı tanınma ayrı bir konudur.

Ferit Ünlügüneş 5 yıl