Polonya'da üniversite okursam Türkiye'ye döndüğümde denklik sıkıntı olur mu?

Merhaba arkadaslar polonya yada makedonyada universite okumayi dusunuyorum denklik skintilari oluyor mu vs sorularim olucak yardimci olabilirsen cok sevinirim ve tıp okuyan arkadaslar var mi?

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
35
35 CEVAP

Denkligi neden bu kadar takiyorsaniz.. Mühendislik okuyorsan denklik almamissan muhendislik odasi kabul etmez devlet kurumunda da çalışmayacağın için özel sektörde calisicaksin zorunlu, denklik olsun olmasin sen yine de mühendissin, muhendis olunmaz muhendislik uygulanir bu tüm meslekler icin geçerlidir. Ayriyetten yuksek lisans yaparsan denklik veriliyor diye duymuştum.

B

Mühendis olmuş iken mühendisler odasına kayıt olmazsan senin sigortanı 500 liradanda geçirirler 300 liradanda sonrasında itiraz etme gibi bir hakkın olmaz. İtiraz etmeye kalktığın vakitte sana diyecekleri tek laf mühendisler odası kaydın yok istersen çalışırsın istersen gidersin olur ve ayrıca meslekteki yükselme aşamalarının bir sınırı olur. Mühendisler odasını laf olsun torba dolsun diye kurmadılar ülkede. Biraz araştır sonra insanlara fikirlerini sun bu kategori her iş kolunda aynı düzende işler. Ayrıca tekrar söylüyorum karşındaki baban yaşındaki adamlar ile biraz terbiyeli takın polonyada denklik varmı sorusundan önce terbiye kurallarının denkliğini almanda fayda var bilmem anlatabildim mi ?

Alexander Çilesiz 5 yıl

Yüksek Lisans yapıldığı takdirde denklik verilmiyor muydu?

Burak Hepşen 5 yıl

Önce yazdığını oku sonra tekrar yorum yap dediğin kısım mühendisler odasına kayıt olamazsın kısmı yukarıda bahsettiğim olayın denklik ile ilgili bir alakası yok önce anla sonra yorum yap bu saatten sonra birde türkçe hazırlık eğitimi çıkarma başına güzel kardeşim.

Alexander Çilesiz 5 yıl

Gitmek isteyen arkadaşlar hazırlık dönemi boyunca 1 yıl çalışır Türkiye'ye gelir sınavlar için mühendislik alanı istiyor ise MF-4 240 bine girer, sonra denkliğini aldığı için geri lisans başvurusunu yapabilir. Ben öyle planlıyorum. Zaten Türkiyeye dönme gibi bir planım yok, işi sağlama almak amaçlı yine de.

Burak Hepşen 5 yıl