Selamunaleyküm diyen biri selam almadın diye kavga ediyor bu ne şimdi?

soruyorum size; evin üyesi eve geliyor kapıyı açıyorum 'selamunaleyküm' diyor bende 'selam' diye karşılık veriyorum bunun üzerine benimle kavga ediyor 'aleykümselam' demedim diye. Bu nedir şimdi ?

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
95
95 CEVAP

Aleyküm Selam demek çok mu zor peki? Türk ateisti bu kadar sığ olmak zorunda mı ?

A

Aleyküm Selam yerine hoşgeldin, selam demek ateistlik göstergesi değil, alışkanlıktır. O zaman ben de Türk dindarı bu kadar dayatmacı olmak zorunda mı diye sorarım.

Canalp Tarçın 6 yıl

Selamün aleyküm deyince dindar olmuyorsun. Nasıl ki kadın yerine bayan dediğin için cinsiyetçi olmadığın gibi. Böyle ufak detaylara takılmak acayip saçma. Aşırı takıntılı insan modeli resmen.

Ahmet Akbir 6 yıl

Aşırı takıntılılık konusunda katılıyorum, yanlış bir harekettir. Fakat burada takınyılı davranan selam diyen değil, aleyküm selam denilmesi için bastıran ve kavga çıkarandır. Selam denilmesi için kavga çıkmamıştır.

Canalp Tarçın 6 yıl

Tamam de geç hocam işte, ben de onu diyorum. Neticede aleykümselam dediğin zaman dindar olmuyorsun. Karşımda dindar biri varsa ben de selamun aleyküm diye giriş yapıyorum. Yoksa, merhaba ve iyi günler gibi kalıplar kullanırım. Bunlar ikili insan ilişkileridir. Senin karşındaki bunları bilmiyor olabilir ama sen alttan alıp, idare et işte.

Ahmet Akbir 6 yıl