Sigara tüm ülkede yasaklanabilir mi?

Sigaranın ülkede yasaklanması fikri Nasıl olur ?

Öncelikle belirli bir tarih konulur örnek (2019) maddi zararların önlenmesi için

Tarihten itibaren tütünün ekilmesi ticareti satılışına ilk etapta maddi ceza 2. Yakalamada hapis

Kriz merkezleri: İlk başlarda zorlananlar için sakinleştirici tıbbı destek ( ilk ay sürücektir krizler )

İçenler belki Kızıcaktır. Lakin çoçukları içmeyecektir, Ülke olarak sağlık sektörü çok rahatlayacaktır. Ağız kokusu, Sağlık sorunları yok, paran cebinde, Bence bu fikir imkansız değildir

Seviyeli yorumlarınızı bekliyorum

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
55
55 CEVAP

Sigara fiyatı arttırabilir. Avustralya'da 25'lik paket AU$25 ve yakında $40 olacak. Sigara kullanımın maddi ve maddi olmayan maliyetinin ulus üzerinde ki etkisini düşünürsek caydırıcı önlemler ( fiyat artışı, kullanılan alanların kısıtlanması ve sigara kullananların sağlık hizmeti masraflarının, kullanmayanlara göre arttırılması veya kullananmatanların indirimden yararlanması ) gibi faydalı olabilir ama tütün lobisini hükümetin karşısına alacağını hiç sanmam. Bu arada sigara içen arkadaşların yazdıklarımdan hoşlanmayıp, tepkili olacağını tahmin ediyorum ama gerçek bu.

S

Hoşlanmamak değil ama sigara bir başka mal gibi değil ki misal bir sürü çay ve kahve firmaları var bunlardaki %10luk artış %20lik tüketici kaymasına sebep olabilir çünkü ikamesi çok. Tütün veya alkol öyle değil ki bağımlısı illaki içiyor yine cebine zarar değil mi?

Mehmet Yeşilyprk 6 yıl

Mehmet Yeşilyprk, cebine olan zarar hem şahsın kendisine, hem çevresindekilere, çevreye vs gibi zararları düşününce daha az. Bırakan bırakır, bırakmayan da belki azaltır.

Sahika Allı 6 yıl

Bu biraz abartılıyor gibi geldi bana ya. Hani içen adamın dibine girmedikten sonra şahsen çok büyük bir durum görmedim ben, bu konuya Okan bayülgen konferans konuşmasında iyi değindiğini düşünüyorum.

Mehmet Yeşilyprk 6 yıl

Mehmet Yeşilyprk, abartılan bir durum yok. Size içtiğiniz için batmıyor olabilir ama hem kullanıcısına hem pasif şekilde kullanana zararı bariz. Bizim insanımızın konuşunca bilmediği yoktur ama çocukların, yaşlının, hamlenin ve görünmeyen rahstsızlığı olan insanların yanında sorma gereksinimi duymadan içer. Çıkan yangınlarda ekonomik boyutun ayrı tarafı. Ben şahsen petrol istasyonunda sigara içenler gördüm. Bunun dışında üretimi için kullanılan kaynakları da düşünmek lazım.

Sahika Allı 6 yıl

İllaki olucak ama 1 paket sigarada bir uçak maliyetine alınmaz değil mi?

Mehmet Yeşilyprk 6 yıl

Sahika Allı Avustralyadaki asgari ücret yıllık 32.508 dolar, benzin 1,30 dolar, 3-4 bin dolara süper arabalar alabilirsin, sağlık sistemi dünyanın en iyilerinden birisi aynı şartlar burada da olursa 50$ olsada kimsenin sesi çıkmaz, en önemliside insanların hayata bakışı, kıyaslamayı yaparken bunları ıskalamışsın

Atilla Gökhan 6 yıl

Atilla Gökhan, bir ekmek $4, domates kg minimum $5 -$12 . Ortaşama haftalık kıta $450.Siz de araştırken bunları ıskalamışsınız. Yaşamadan, bilmeden ezbere konuşmayın. Öyle 3-4 bin dolara araba falan da yok, bulursanız haber verin, alalım birkaç tane.

Sahika Allı 6 yıl

Sahika Allı hala ıskalıyorsun yaşam standardını maaşınız ne kadar

Atilla Gökhan 6 yıl

Atilla Gökhan, anlamadığınız şey şu bir paket sigaranın $25 olması burada da çok pahalı ve bunu $40 a çıkaracaklar. Matematik ortada, orta gelir ortalama $55000, verdiğim örnekleri hesaba alırsan anlarsın. Sizin 1.5 TL ye aldığınız ekmek $4 diyorum artık anla.

Sahika Allı 6 yıl

Sahika Allı halaaaaa ıskalıyorssuuun YAŞAM STANDARTI

Atilla Gökhan 6 yıl

Sahika Allı kaç yıldır oradasınız

Atilla Gökhan 6 yıl

Atilla Gökhan, 20 yıldır buradayım ve aynı TR' de ki gibi burada da herkesin yaşam standartı aynı değil ama şöyle bir durum var; bütçesi uygun olan herkes her ortama girebiliyor. Plajlar, parklar rant alanı olmamış, bedava vs vs.

Sahika Allı 6 yıl

Sahika Allı 20 yıldır orada sahip olduğunuz hayata burada sahip olabilirmiydiniz? Sorun burada

Atilla Gökhan 6 yıl