Sosyalizm, şeriat ve faşizm benzerlikler farklar?

Bir sosyalist kendi idealini en tepeye koyar ve bu en tepedeki ideali benimsemeyen tüm fikirleri karşı devrimci olarak tanımlayıp savaşır.

Bir şeriatçı İslâm idealini en tepeye koyar ve bu en tepedeki ideali benimsemeyen tüm fikirleri kâfir olarak tanımlayıp savaşır.

Bir faşist faşizm idealini en tepeye koyar ve bu en tepedeki ideali benimsemeyen tüm fikirleri bozguncu olarak tanımlayıp savaşır.

İlkesel olarak sosyalizmin, şeriatın ve faşizmin hiçbir farkı yoktur.

O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
31
31 CEVAP

Ben siyasi olarak da ekonomik olarak da liberalizmi benimseyen bir insan olduğum için sosyalizmi tabii ki de kötüleyeceğim. Sosyalizmin siyasi olarak da ekonomik olarak da insanlığa faydası neredeyse hiç yok gibidir. Sosyalizm herkesi eşit kabul etmez. Burjuvazi olarak adlandırdığı sınıfı öldürmek ister. Ayrıca insanları önce sosyalizm aşamasıyla devletin kölesi yapma, sonra komünizm aşamasıyla ilkel kabile toplumunun kölesi yapma amacı güder. Bunu insanlara zorla kabul ettirmek ister. Bu insanları sömürmek değil de nedir? Asıl bütün insanları ırkına, milletine, dinine, sınıfına, cinsiyetine vs. Bakmadan hukuki olarak eşit kabul eden ideoloji liberalizmdir.

Valla ben de sizi anlayamadım. Nasıl böyle vahşi bir ideolojiyi savunabildiğinizi merak ediyorum. Niyetim gayet iyi. Benim önerdiğim sistem gayet açık. Liberal değerlerin aşılandığı demokratik bir sistem şu ana kadar insanlığın bulduğu en iyi yönetim biçimidir.

O