Sosyalizm, şeriat ve faşizm benzerlikler farklar?

Bir sosyalist kendi idealini en tepeye koyar ve bu en tepedeki ideali benimsemeyen tüm fikirleri karşı devrimci olarak tanımlayıp savaşır.

Bir şeriatçı İslâm idealini en tepeye koyar ve bu en tepedeki ideali benimsemeyen tüm fikirleri kâfir olarak tanımlayıp savaşır.

Bir faşist faşizm idealini en tepeye koyar ve bu en tepedeki ideali benimsemeyen tüm fikirleri bozguncu olarak tanımlayıp savaşır.

İlkesel olarak sosyalizmin, şeriatın ve faşizmin hiçbir farkı yoktur.

O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
31
31 CEVAP

Takım tutma gibi olmuş..

Bir Fenerbahçeli kendi takımını en tepeye koyar ve bu en tepedeki takımı benimsemeyen tüm insanları düşman olarak tanımlayıp, taşlar.. Buradaki Fenerbahçeli yerine Başiktaşlı, Galatasaylı, Trabzonlu vb. Koyarak değişik hükümler çıkarabilirsiniz..

Oysa burada bir Liberal futbol federasyonuna kapağı atar, tarafsızlık numarasıyla, kim çıkarına geliyorsa onun tarafını tutar.. Çıkarına gelmediği zaman bir başkasını tutar.. Zayıf olanın canı çıksın, sen güçlülere yaman felsefesi iyi bir örnektir.. Orman kanunu olarak da adlandırabilirsiniz.. Sadece buradaki aslan değil, yalakalık yapan tilki olacaksınız.. Sonrası, herşey serbest..!..

M