Türkiye'de bilim neden gelişmiyor?

Türkiye'de bilim neden mi gelişmiyor? Adama soruyorum dünya nasıl oluştu diye, Allah yarattı diyor. Ya arkadaşım zaten Türkiye müslüman bir ülke çoğu kişi bunu kabulleniyor elbette kabullenmeyenler de var. Fakat bilimsel açıdan soruyoruz. Bu neyi kanıtlama çabası? Sizce de din bilimi yavaşlatıyor mu?

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
28
28 CEVAP

Dinde, bilimde çevremizde olup bitenleri insanların, ulaşabildikleri belli bir düzeyden sonra ya yetersiz ya da yeterli sayılabilen yöntemlerle “anlatma” çabasıdırlar!

Ne varki ilki “inanç” tabanında kendisini çimentolaştırırken, ikincisi “her alanda ölçüp, kurallarını yinelenebilir biçimde kanıtlayarak” bereketli olarak ama gittikçede birbirlerinin antitezi siperlere yerleşme yolundalar!

Bu gidişin kimseye bir yararı olamayacağı kesin!

Bir olasılık, karşılıklı anlaşabilmenin tabanını oluşturabilecek ilk adımları atmayla başlamak.

Buda her iki yanın, üzerinde ciddi düşünce ve algı birliği kurabileceği biçimde “temel terimler ve çarpıtılınamaz anlamları” üzerinde kesin ve açık yürekli bir onaylama düzenini oluşturup, yaşamda tutmaları!

İki yanın birbirlerini dinleyip, kavramaları ancak karşılıklı anlaşılabilir, iletişimle işlerlik kazanabilecek yeni bir konum oluşması sonucudur.

Yoksa her iki yanda kör ve sağır “iletişiminde!” güçlerini ve günlerini boşu boşuna yitirir, bir yerde kendi kendilerini “tatmin” etmekten öteye varamazlar!

C