Vejetaryenler nasıl beslenmeli?

Merhabalar. Vejetaryen oldum. (Bir kaç gün oldu daha ve umarım annemin yanına gittimde etli yaprak sarması yapmaz:)) Uzun zamandır da istiyordum. Beslenme konusunda deneyimlerinize ve tavsiyelerinize ihtiyacım var. Teşekkür ederim şimdiden

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
124
124 CEVAP

Nasıl anladınız vejeteryan olduğunuzu böyle bir ışık vahi mi geliyor yoksa oldum diyip mi oluyorsunuz?

M

Daha dün sevdiğin minicik kuzu kıçına pilav doldurulmuş şekilde tabağına gelince, doğar doğmaz bi buzağının sürüklenerek annesinden alınışını görünce, doğan tüm erkek civcivlerin sanki can taşımıyor gibi küreklerle poşetlere doldurulup kıyma makinalarına gittiğini görünce ve et tavuk endüstrisinin karanlık yüzünü öğrenince biraz vicdan sahibiysen vejetaryen hatta yapabilirsen vegan oluyorsun

Ecem Dem 4 yıl

Et tavuk ve balıkları sanayi ürünleri gibi fabrikasında yetiştiriliyor sonra da bahsettigin işlemlerden geçiyor bende mağazadan alıyor tüketiyorum. Böyle duygusul bi bağ kurup katledilmelerini engellemek istesem parasını verir alır doğaya salarım.

Mert Titizkılınç 4 yıl

Kaç hayvan kurtarabilirsiniz? Yemeği reddederseniz ve bu geniş kitlelere ulaşırsa et endüstrisi çöker ki en büyük dileğim bu.

Ecem Dem 4 yıl

Sanayileşme diyorum zaten bunun için üretiliyor yapacak bisi yok. Alırım 2 hayvan beslerim vicdanım rahatlar en azından.

Mert Titizkılınç 4 yıl