Vücut geliştirme boyu kısaltır mı?

Ciddi vücüt geliştirme, spor salonu vs. Boyu etkiler mi? Yani boy kısalır mı?

P
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
23
23 CEVAP

Squat tarzı kemiklere baskı uygulayan hareket ler yapmamak lazım diye biliyorum

F

Deadlift, kemik gelişimi için mukemmel bir harekettir(Bele kemiklere baski uygular) Ayrica yukarida gorsel paylaştım. Kosarken dizimize binen yük ile ağırlığın yükünü karsilastirdigimuzda aradaki fark muazzam oluuor.

Yiğitcan Çeven 5 yıl

Bu arada yazmayı unutmuşum. Squat gibi hareket yapmayacaksak nasıl oturacağız? Deadliftgibi hareket yapmayacaksak nasıl eğileceğiz?

Yiğitcan Çeven 5 yıl

kesin olmamakla birlikte yüksek ağırlıklarda squat, leg press, military press vb hareketler omurilğe bindiğinden boy uzamasını yavaşlatabileceğini biliyorum. Ama sadece yüksek ağırlıklarda ufak 5-7 kilolarda birşey olmaz ayrıca evet vücut için çok iyi bir egzersiz.

Aybars Diyer 5 yıl

Aybars Diyer Kendi deneyimlerimden örnek vereyim kendi ağırlığımın 1.5- 2 katı civarı squat yapabiliyorum. Deadliftim de o civarda. Bench pressim de kendi ağırlığımın 1.5 katından fazla. Bu sonuçlara göre benim ailemdeki kişilere göre biraz kısa olmam gerekirdi fakat ailemde ve akrabalarımda neredeyse en uzunlardan biriyim. Ve etrafımdaki çoğu sporcu için de bu durum geçerli. Ayrıca koşarken omuriliğe, dizlere binen yük miktarına baktığımızda kaldırdığımız yüklere oranla muazzam miktarda yük bindiriyor.

Yiğitcan Çeven 5 yıl

Yiğitcan Çeven yazımı biraz daha düzenledim teşekkür ederim cevabın için.

Aybars Diyer 5 yıl