Yarattığı canlıyı aşağılayan buddualar, yeminler eden tanrı olur mu?

“İçinizden cumartesi günü haddi aşanları elbette bilirsiniz. Biz böyle yapanlara 'Aşağılık maymun olun!..' dedik. Bunu, hem bu hâdiseye şahit olanlara hem de sonradan gelecek olan nesillere bir ibret ve korunacaklara da bir öğüt kıldık.”(Bakara, 2/65-66)

Böyle bir Allah olabilir mi? Yaratmış olduğu canlıları aşağılayan, onlara beddualar eden inandırmak için yeminler savuran

B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
14
14 CEVAP

Aşağılık bir varlık neden yaratılır?

S

Dunyada her şey guzel yaratılmış veya guzelin güzelliği neye gore güzel. Siyah olmayınca beyazin ne önemi var. Evrende her şey zittiyla vardir.

İsa Anıl 6 yıl

Her hal ve durum İnsanda mevcutken başka bir örneğe gerek yok!.

Sedef Bastik 6 yıl

Aşağılık varlık yaratmada ne gibi problem var? Maymun insandan aşağıdır çünkü insan daha zekidir. Bunu Maymunun problem edeceğini sanmıyorum Ama insan verilen zekasını özgür iradesiyle maymun seviyesine çekiyorsa bu kendisinin suçudur tanrının değil

Oktay Kırmızıoğlan 6 yıl

Problem değilse neden aşağılanıyor

Sedef Bastik 6 yıl

Maymunu asagilamiyor ki

Oktay Kırmızıoğlan 6 yıl

Oktay Kırmızıoğlan Varoluşundan bu yana kendi türüyle, diğer tüm canlılar ve tüm çevreyle savaş halinde olan, ortak, evrensel değerler geliştirememiş, bir türlü evrimleşemeyen primattan bahsediyorsunuz değil mi? Durum buysa ve maymunu daha aşağı görebiliyorsanız oldukça yüksek bir yerden bakıyor olmalısınız.

Serkan Ozkaran 6 yıl