Zihnimiz neden kendisi ile çelişir, bir taraf yapmak isterken diğer taraf olmaz der?

Zihnimiz neden kendisi ile çelişir, bir taraf yapmak isterken diğer taraf olmaz der?
E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
7
7 CEVAP

Vay arkadaş... yorumlara bakıyorum da, zihnin odaları, anima-personalar, bilinçaltılar, beynin sağ tarafı sol tarafı, bilincin farklı boyutları felan havada uçuşuyor. Yapmayın arkadaşlar. Lütfen bir konu hakkında sadece yorum yapmak için yorum yapmayın. Söz konusu fizik, kimya, biyoloji gibi bilimler olunca sadece bilenler konuşurken konu psikolojiye gelince neden herkes konuşuyor? Tuygur hocam buna da bir çare lazım. Çok fazla bilgi kirliliği var. Çoğu da geçersiz. Mesela e=mc2 ye birisi çıkıp itiraz etse ışık hızı yerine ses hızı kullanalım felan dese bu sizce ne kadar doğru olur? Bunu neden her alanda olduğu gibi, bu şekilde düşünmüyoruz?

Cevaba gelince, tuygur hocamın yazdığı kısım doğru. yukarıda diğer arkadaşlardan savunma mekanizmalarından bahseden arkadaş da bir nebze haklı. (Tamamen diyemeyiz çünkü açıklama eksik kalır) Kökeni çok farklı dinamiklere bağlı bir soru aslında. Sadece net olarak şudur diyemeyiz. Kültürel normlar, sosyal kaygı, sosyal baskı, bunlara bağlı olarak id-süperego çatışması, ahlaki ve etik değerler... Hepsi biraz olsun etken olabilir. O yüzden bunu daha spesifik değerlendirmeliyiz. Çünkü herkes için aynı sebep - sonucu vermez. Kişi psikotik bir bozukluk yaşıyorsa da sizin dediğiniz özellikler görülebilir. Bu aşamada yukarıda yazılanların hiçbiri geçerli olmaz. Vaka üzerinden ayrı ayrı değerlendirmek gerekiyor.

M

Cevabınız beni gerçekten tatmin etti sorunuma tamamıyla yanıt olmuş bir yorum teşekkür ederim ama bu kadar detaylı konuşabileceğim birini nasıl bulabilirim, psikologlar veya psikiyatristler bu kadar detaya giriyorlar mı gerçi psikiyatri en fazla antidepresan yazar yollar ama neyse

Enes Sofu 5 yıl

Enes Sofu bu kadar detaya giren kişi bir psikolog. Psikiyatristler hakkında da çok önyargılı olmamalısın. Her meslekte olduğu gibi iyisi de kötüsü de olacak elbet. Merak ettiğin sorular varsa buradan veya özelden sorabilirsin.

Mustafa Çinik 5 yıl

Ama çoook çok uzun olur

Enes Sofu 5 yıl

Küçük detaylar olursa sorabilirim ama teşekkür ederim yardımlarınız için

Enes Sofu 5 yıl

Her zaman beklerim.

Mustafa Çinik 5 yıl

Tekrar teşekkür ederim iyi geceler dilerim

Enes Sofu 5 yıl