Birisi ile aynı sese sahip olmak mümkün müdür?

Birisi ile aynı sese sahip olmak mümkün müdür?
O
Yorum bölümünü doldurun
Ad Soyad bölümünü doldurun. Lütfen ad ve soyad yazınız (ör: Kemal Atatürk)
yorum gönderilirken bir hata oluştu!
30
30 CEVAP

Taklit yapan insanların bunu yapabilmelerine sağlayan mekanizma her ne ise ve bu ogrenilirse, soruya cevap bulabilmek için bir adım atılmış olur bence.

A

Sertap erener - zeynep cassalini....

N

Bilemedim

Hülya Ccanan 6 yıl

Sertap birkaç perde yüksek bence

Hakan Seçgin 6 yıl

Akraba olanlarda çok sık rastlıyorum

A

Çok sık gözlediğim bir durum. Yakın akrabalar olan kadınların veya erkeklerin( anne, kız kardeş veya baba, oğlan kardeşi) seseler bire bir aynı oluyor. Hele telefon görüşmelerinde ayırmak neredeyse imkansız.

Svitlana Asma 6 yıl

babamla benim sesim birebir gibi

Ö

Evet?

G

Lisede İkizler vardı sınıfta sesleride aynıydı tek farkları birisi daha kiloluydu

İ

Ikizlerse ve fiziksel ozellkleri yakinsa (sesi ureten organlarin buyuklukleri vb.) seslerin yakin olmasi normal. Cunku sesin uretildigi fiziksel sistemler birbirlerine cok yakin olmus olacak. Ornek olarak: https://www.youtube.com/watch?v=MtEdP267TZ0

Ç

var tabi en güzel örneklerinden biri
https://www.youtube.com/watch?v=DSF6Zclr6wc

S

Ben bulmuştum kendi sesimin aynısını

A

tamamen hayır

I

ne sen sensin, ne ben benim, ne sen bensin, ne ben senim.
hem sen sensin, hem ben benim, hem sen bensin, hem ben senim

A

hepimiz hayal ürünüyüz öylemi

Özcan Alkanlı 6 yıl

kesin olan bir sey yok

Azer Dokudur 6 yıl

sadece arayip bulmak gerek anlaminda

Azer Dokudur 6 yıl

ama arayan mevlasini da bulabilir belasini da))))

Azer Dokudur 6 yıl

yine de aramak gerek

Azer Dokudur 6 yıl

İnsan kulağının ayırt edebileceği kadarıyla evet. Bilimsel olarak hayır. Seslerimiz parmak izi gibidir. 100% başarılı taklit mümkün değildir. İnsan kulağını kandırmak mümkün ancak basit kriminal programlarla bile sesin kime ait olduğunu kolayca bulabilirsiniz. Meraklısı için ilgili alan: Forensic Linguistics

E

mümkündür

R

Dedem ve amcamin sesleri birebir ayni. Amcam telefonla aradiginda dedem diye cok konusmuslugum vardir

N

Bir cok degiskenin bir araya gelmesi ile cok cok zor ama mumkun. Fakat Ses rengi ayni olsa bile frekansi farkli olacaktir.

Ş

Frekansları parmak izi gibidir

H

Teoride iki kişinin boyunun aynı olamaması gibi mümkün değil ancak kulağımızın ayıramayacağı kadar yakın sesli insanlar tabii ki mevcuttur.

B

Hayır

H

Abi kardeş tanıdığım iki kişi var sesleri birebir aynı.

Arkan dönükken falan seslense ayırt edemezsin o şekilde

K

Ablamla aynı ses tonuna sahibim

M

Olasılığı var ama düşük

M

işitsel düzeyde benzerlik olsa da harmonal spektrumda muhakkak farklılık olur... Mükemmel orada hiç kimseyle aynı sese sahip olamazsınız... Parmak izinden farksız bi konudan bahsediyoruz

M

bkz: faceless men

A

Hayır sanmıyorum......

A

Aynı kavramının kesinliğine bağlı olarak değişir. Birbirine çok çok yakın sesler var sonuçta bu ses tellerinin acısı, aralığı, üflenen/çekilen hava miktarı ve burunun durumuyla ilgili bir durum. Dolayısı ile eşleşebilir diye düşünüyorum.

K

ikizlerde nasıl

N

Çocukluğumdan bu yana 3-4 çift tek yumurta ikizi tanıdım hiç birinin sesi aynı değildi.

Funda Korkmaz 6 yıl

Evet

M

Ses benzeşse bile asla aynı olmuyor zaten frenkans asla eşleşmez bu bütün canlılar için aynıdır

Y

Sesten kasıt sanırım konuşma, ya da şarkı söyleme. Eğer kasıt tek ses çıkarma ise, örneğin 440 hertz La sesi, parametre sayısı daha azdır. Sesi yaratan birim zamandaki titreşim sayısı(frekans) ve sesin güçlendiği rezonatör. Örneğin aynı frekansta ses veren normal ölçülerdeki gitar ve gitarın küçüğü ukuleleyi görmesek bile hangi sesin hangisinden çıktığını biliriz. Bütün enstrumanların sesin güçlendiği rezonatör kısmı vardır. rezonatör yani gövde büyük ise ses davudi renktedir. rezonatör küçük ise ses metalik renktedir.
Aynı tek sesi çıkarmalarını istediğimiz iki insanı ayırd etmemizi sağlayan ses rengidir. Parlak ses(metalik) ya da tok ses(davudi) sesin rengidir, frekansı değil.
Konuşma ve şarkı söyleme işinde farklı parametreler işin içine girer. Çünkü tek ses değil, sesler arası geçişler ve vurgular(artikulasyon) önem kazanır. Kesik kesik (staccato) ya da yayarak(legato) şarkı söyleme inişler çıkışlar kişinin sesinin karakteristiğidir. Taklitçiler genelde vurguları çok iyi başarır, aslından ayırmak güçtür. Yakın akrabaların sesleri kısmen benzerdir, ses tellerinin kısa-uzun ya da ince-kalın olması genetiktir. Ancak sesler arası geçişlerde vurgu kişinin psiko-sosyolojik geçmişine de bağlıdır. Özgüvenli-özgüvensiz sesi vurgularından hepimiz ayırt edebiliriz.

H

Kainatta tekrar yok. İki kar tanesi birbirinden farklı. Milyarlarca insanın parmak izleri farklı. Sesleri benzetebilirsin ama detaylarda frekanslar incelenirse farklılılar bulunur. Hatta aynı kişinin farklı ruh hallerinde ve farklı zamanlardaki konuşmaları incelenirse yine farklılıklar bulunur.

A