Birisi ile aynı sese sahip olmak mümkün müdür?

Birisi ile aynı sese sahip olmak mümkün müdür?
O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
30
30 CEVAP

Sesten kasıt sanırım konuşma, ya da şarkı söyleme. Eğer kasıt tek ses çıkarma ise, örneğin 440 hertz La sesi, parametre sayısı daha azdır. Sesi yaratan birim zamandaki titreşim sayısı(frekans) ve sesin güçlendiği rezonatör. Örneğin aynı frekansta ses veren normal ölçülerdeki gitar ve gitarın küçüğü ukuleleyi görmesek bile hangi sesin hangisinden çıktığını biliriz. Bütün enstrumanların sesin güçlendiği rezonatör kısmı vardır. rezonatör yani gövde büyük ise ses davudi renktedir. rezonatör küçük ise ses metalik renktedir.
Aynı tek sesi çıkarmalarını istediğimiz iki insanı ayırd etmemizi sağlayan ses rengidir. Parlak ses(metalik) ya da tok ses(davudi) sesin rengidir, frekansı değil.
Konuşma ve şarkı söyleme işinde farklı parametreler işin içine girer. Çünkü tek ses değil, sesler arası geçişler ve vurgular(artikulasyon) önem kazanır. Kesik kesik (staccato) ya da yayarak(legato) şarkı söyleme inişler çıkışlar kişinin sesinin karakteristiğidir. Taklitçiler genelde vurguları çok iyi başarır, aslından ayırmak güçtür. Yakın akrabaların sesleri kısmen benzerdir, ses tellerinin kısa-uzun ya da ince-kalın olması genetiktir. Ancak sesler arası geçişlerde vurgu kişinin psiko-sosyolojik geçmişine de bağlıdır. Özgüvenli-özgüvensiz sesi vurgularından hepimiz ayırt edebiliriz.

H