Dinozorlar hakkın da kutsal kitaplarda bir şey var mı?

Dinozorlar hakkın da kutsal kitaplarda bir şey var mı? Nuh tufanı, Sodom Gamore yı yok eden tanrı dinozorların kitlesel yok oluşunu nasıl açıklıyor?
Dinozorları lanetlemiş olabilir mi?
Kitlesel yok oluşlarını düşünürsek Allah'ın lanetlemiş olması gerekiyor. "Her şeyi açık ve net" olarak açıkladığı Kuran da Dinozorlar hakkın da niçin bir şey yok? Yaksa Allah ın dinozorlar hakkın da bilgisi yok mu?
Nuh tufanından bu kadar bahsedip de buzul çağlardan niçin hiç bahsedilmez? Bunlar daha mı önemsizdi?

G
Yorum bölümünü doldurun
Ad Soyad bölümünü doldurun. Lütfen ad ve soyad yazınız (ör: Kemal Atatürk)
yorum gönderilirken bir hata oluştu!
10
10 CEVAP

dinazorların olması insanların kurduğu toplumları düzenleme konusunda ne işe yarar peki???dinazorlar insan türü gibi bilinçli seçim yapıyorlar mıydı? Bizim gibi toplumlar oluşturmuşlar mıydı? Yazsaydı gereksiz bir bilgi olurdu... Dinazorlarla alakamız yok bizim toplumsal ayar konusunda...

S

İnsansız ortamda insanlık tarihinden milyonlarca sene daha fazla yaşamışlar, nesi gereksiz? Herşey insanlık için yaratılmamış demek.

Tayfun Özkurt 6 yıl

insanların sosyal düzenlerine ayar getirme konusunda bi faydaları yok dedim...

Sinan Tüzer 6 yıl

Tayfun Özkurt soruya "herş ey insanlık için" mi? Yi ekleseydim iyi olurmuş...

Garip Secilmis 6 yıl

Türkiye'de sosyal düzene kuran mı ayar getiriyor? Araplarda bile ne cahiliye döneminde ne de muhammedden sonra evlatlığın karısıyla evlenen bir kişi duyulmadı. Tamamen muhammede endeksli ayarlamalarda tabii ki dinozorlar olmaz.

Tayfun Özkurt 6 yıl

hah esas amacınızı belli edin işte... Ben de boşuna olaylara objektif bakmaya çalışmayayım

Sinan Tüzer 6 yıl

Neml suresi 27 ayet, Ahzap suresi 53. ayet, Ahzap suresi 37. ayetv. S. bunların ""sosyal düzene ayar getirmek" le ilgili nasıl bir çıkarımı var? Milyonlarca yıl yaşamış dinozorlar hakkında en ufak bir bilginin olmaması şaşırtıcı değil mi? Buzul çağlar birer "Allah'ın laneti" miyidi?

G

bakteriler hakkında da bişi yazmıyor ya genetik konusunda da ya da kara delikler ya da vb... Şeyler hakkında da... Akademik bir çalışma olmamasından ileri geliyor... Yani tam bu konuda bilgisi sıfır olan bir topluma haliyle o konu hakkında bişi bahsetmezsin... Normaldir bu...

Sinan Tüzer 6 yıl

Sinan Tüzer bey yapmayın. Bulunan bütün bilimsel şeyler Kuran da hemen karşılığını buluyor. Atom, atom altı parçacıklar dahi Kuran da var da, bunlar neden yok?

Garip Secilmis 6 yıl

karşılığını bulananlar kimler... İnsanlar... Ve hata yapabilirler... Kendilerine göre olayları yontabilirler... Dediğim gibi o konuda zerre fikri olmayan insanlara bunu anlatamazsın...

Sinan Tüzer 6 yıl

Sinan Tüzer evrenin genişlemesi ve big bang. E hemen atlıyorlar ama. Ne anlar ki kuşkafalı araplar bunlardan?

Tayfun Özkurt 6 yıl

ben ırk olarak bahsetmedim toplum dedim sadece... Dikkat ederseniz ırkçılığa dair bir söylemim yok..

Sinan Tüzer 6 yıl

Kuran'ın yazıldığı dönemde bilinen apokrif olan/olmayan öykülere atıf yapması, Coğrafi örneklerinin sadece Ortadoğu algısıyla sınırlı olması ilahi değil, beşeri yazıldığının delillerindendir.

Ö

Aynen öyledir...

Garip Secilmis 6 yıl

Dünyanın düz olması ve eksen eğikliğinin bilinmemesi de. Ramazanın ay takvimine göre düzenlenmiş olması bu yüzden. Haziranda Norweç'te 22 saat üstünde oruç tutar ve bunu halâ vahiy sanar. Hipnozlu beynin alınlobu inanç konusunda blokedir. Sorgulayamaz.

Yildiz Öyün 6 yıl

Kuran sadece toplumsal bir sözleşme değildir. İnsanların Allaha iman etmesi için Allahın yüceliğini anlatan örneklerle doludur.

Ö

Ancak bu yüceliğe atıf yapan hiçbir örnek nedense Ortadoğu dan bağımsız değildir.

Ö

Özer Aktı bey düşünebiliyor musunuz? Dünyanın, iklimlerin bugünkü şekline sebep olan buzul dönemler yok, fakat pek çok anlatıda geçen, ufak değişimlerle Nuh Tufan ı var. Ayrıca dünyada ki bütün felaketlerin "Allah tarafından" ders niteliğin de olurken, bunlardan bahsedilmemesi tamamen "sizin deyiminizle" beşeri olduğunun kanıtıdır. Bilinse Kutsal kitaplarda yerini alırdı diye düşünüyorum. Bahsettiğim şeyler öyle ufak tefek olaylar değil. Buzul çağlar, dinozorlar. Süleyman'ın hayvanlarla konuştuğundan dahi bahsedeceksin, karıncalara "Nehl suresi :.. Kenara çekilin ezilmeyin..." den bahsedeceksin ama dinozorlar, buzul çağlar... Gereksiz...

Garip Secilmis 6 yıl

yıllar boyu, "bak bu zaten kur'an'da var" diye en olmadık şeylere bile kur'an'dan yanıt göstermeye çalışanlara soracaksınız tüm bunları"kur'an fizik veya biyoloji kitabı değildir, kur'an insan ahlakını düzeltmek için gönderilmiş bir rehberdir." diyebilselerdi zamanında, bizde bu sorularla muhatap olmayacaktık diye düşünüyorum...

Y

İnsan ahlakını düzeltmek için ayet var mı?

Y

Yok yıldız hanım. Bozuk saatin günde bir kere doğruyu gösterme durumu bile yoktur Kuranda. Bu konuda bana cevap vermeye çalışacak Müslüman varsa uyarayım üzerim. Önce İman-salih amel kavramı hakkında dersini çalışsın.

Ö

Kuran iyiliği mi emreder, bu konuda güzel bir yazı, güzel olurdu

Alpay Delikbaş 6 yıl

Olmaz mı Yildiz Öyün hanım dolu. Pek çok kez de ayetler paylaşıldı. 9 yaşında bir kızla evlenilir, 12 yaşına geldiğin de cinsel ilişkiye girilir, savaşta esir kadınlar cariye olarak alınır sex kölesi olarak kullanılır. Eller çapraz kesilir. Bir ayette diğer dinler den olanlarla konuşun, pek çok ayette diğer dinden olanları asın, kesin komşuluk dahi etmeyin. Bir erkek şahit yeterken, iki kadının şahitliğinde ki kadını aşağılama. Akraba evliliği, gelininle evlilik, çocukla evlilik, çok eşli evlilik... Bugün Kuran'ı rehber edinen terör örgütleri IŞİD, BOKO HARAM, TALİBAN, EL KAİDE, İSLAMİ CİHADv. S. örgütlerinin yaptıkları da zaten Kuran'daki insan ahlakının düzelmiş halleridir. Sizin bir şüpheniz mi vardı?

G

Siz bakmayın bazı arkadaşlara Yildiz Öyün hanım, bir çok ayet var ahlak ile ilgili.. Arkadaşlar çok objektif yaklaşmışlar sağolsunlar.. Pes.......

Y