Anti-maddeden, nükleerden daha etkili silahlar üretilebilir mi?

com-t7dadv7p6espva5w9v9w.jpg
Anti-maddeden, nükleerden daha etkili silahlar üretilebilir mi?
E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
12
12 CEVAP

Geçen kara delik üretmeyi başarmışlardı CERN de ve dikkat edilmeseydi tüm dünyanın sonunu getirebilirlerdi bence kara delik olabilir silah olmasa bile

İ

Kardeşim insanlık daha yoğun bir nötron veya kuark plazması üretemezken kara delik üretmesi halk hurafesinden başka bişey olamaz bence. Zaten CERN in amacı da kara delik üretmek veya kütle yoğunlaştırmak değil parça analiz etmektir.

Süleyman Murad 6 yıl

Zaten tesadüfen bulunduğu söyleniyor ama halk hurafesi değil doğru bir kaynaktan buldum ben bu bilgiyi

İbrahim Ilerci 6 yıl

Ayrıca gerçek karadeliklerin 100 kat gücünde olduğu söyleniyor

İbrahim Ilerci 6 yıl

Dostum kara delik tesadüfen bulunacak veya birden ortaya çıkacak bir fenomen değildir. Kara delik aşırı kütle yoğunlaşması yüzünden uzay boşluğunda bir yırtılmanın açığa çıkması veya tekillik dediğimiz kavramın belirmesidir. CERN veya LHC gibi yerlerde kullanılan parçalar bırak kara delik oluşturmayı kendi kütleleri ile parçacık yığını oluşturacak kütleye dahi sahip değiller. Bir de karadeliklerin güçleri 10 kat veya 100 kat şeklinde ölçülmez eğim potansiyeline göre sabit Güneş biriminden kütlesi bulunur ve ona göre sınıflandırılır. Yani CERN veya benzeri tesislerde karadelik veya big bang gibi fenomenelr üretilmez sadece parçacık analizi gerçekleştirilir.

Süleyman Murad 6 yıl

+1 Süleyman Murad Çok güzel özetlemiş. Çok yüksek derecelerde enerji gerekir. Örnekleyecek olursak bizim bağlı olduğumuz yıldız en fazla nötron yıldızı olabiliyor. Biz bu yıldızın gücüne denk bir enerjiye bile ulaşamamışken, daha büyük enerji gerektiren bir şeyin gerçekleşmesi imkansıza yakın.

Lütfi Ölmezbaş 6 yıl